Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay gözaltına alındı (Mustafa Günay kimdir?)

İzmir’de Güzelbahçe Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Mustafa Günay ile eski Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay gözaltına alındı (Mustafa Günay kimdir?)

İzmir’de Güzelbahçe Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Mustafa Günay ile eski Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de aralarında bulunduğu en az 5 kişi gözaltına alındı. Belediye binasında arama çalışmaları sürüyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Güzelbahçe Belediyesi’ne yönelik operasyon düzenlendi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında Cumhuriyet Halk Partili Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında önceki dönem Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile belediyenin imar müdürünün de aralarında bulunduğu toplam 5 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Belediye binasında aramalar sürüyor

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Operasyon kapsamında jandarma ekiplerinin Güzelbahçe Belediyesi binasında evrak ve dijital materyallere yönelik inceleme başlattığı öğrenildi.

Belediyedeki arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Mustafa Günay Kimdir?

Mustafa Günay, 1962 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra 1985 yılında kamu görevine başladı.

Türkiye’nin farklı şehir ve bölgelerinde kamu görevlisi olarak çalışan Günay, memuriyet görevini tamamladıktan sonra 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.

CHP’de çeşitli görevlerde bulundu

Siyasi hayatına CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı bünyesinde başlayan Mustafa Günay, ilk olarak yönetim kuruluna seçildi. Yönetim kurulundaki görev dağılımında “Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı” olarak görev yaptı.

Daha sonra yeniden ilçe yönetimine seçilen Günay, bu süreçte “İlçe Sekreterliği ve Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı” görevlerini üstlendi.

13 yıl belediye başkan yardımcılığı yaptı

Mustafa Günay, 2010 ile 2023 yılları arasında Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Güzelbahçe Belediye Başkanı seçilen Günay, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.