Gürcistan bu kez Türk çimentosunu hedef aldı 

Sarp’ı kapatsak aç kalacaklar ama engel üstüne engel çıkarıyorlar. Alman ortaklı Gürcü vekilin parmağı mı var? 

 Gürcistan bu kez Türk çimentosunu hedef aldı 

Haber61/Haber Servisi
ÖZEL HABER

Örtülü ambargo… Gürcistan Türkiye’den, Çimento alımını durdurur gibi bir karara imza attı. Ağustos ayından bugüne kadar çimento satışı ha durdu ha duracak! 

Fakat aynı çimento, Ermenistan ve Azerbaycan’dan hiçbir engelleme olmadan Gürcistan’a girdiği öğrenildi.

AĞIR YAPTIRIMLAR
Bunun nedeni ise iddiaya göre Alman ortaklı Gürcistan’da faaliyet gösteren çimento fabrikasının bir ortağının Gürcü parlamentosunda milletvekili olduğu ve bu nedenle siyasi otoriteyi baskı altına alarak Türk çimentosuna ağır yaptırımlar uygulattığı öğrenildi. 

28 GÜNDE ÇIKIYOR
Türk çimentosunun daha pahalı olmasına rağmen daha kaliteli olduğu için piyasadan yoğun rağmen gördüğünü ifade eden ihracatılar, “Gürcistan Ağustos ayında bir karar aldı. Bu karar Türk çimentosunu Sarp’ta analize tabi tutuyor. Bu analiz sonucu 28 günde sonra çıkıyor. Bu süreç içinde gümrükte aracın beklemek zorunda. E nasıl olacak? Her gün zarar mı edeceğiz? Her geçen gün zarar mı çekeceğiz? Resmen bu malı buraya getirmeyin diyorlar. Gürcistan ile imzaladığımız serbest ticaret anlaşmasına rağmen bunu yapması Türkiye’ye büyük ayıptır. “ dediler.” diyerek isyan ettiler. 

10 MİLYON DOLAR
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nden alınan verilere göre yıllık 200 bin ton Türkiye’den Gürcistan’a çimento ürünü ihracat ediliyor. Buna karşılık 10 milyon doların üzerinde gelir elde ediliyor. 

BAKANLIK HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki bütün Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları konuyu tüm Bakanlıklara ileterek, “İhracatımıza getirilen bu tarife dışı kısıtlama bölge ekonomimize ve ihracatımıza  ağır darbe vurmuştur” denildi. Gürcistan ile Türkiye arasında ki çimento krizi büyümeden engellenecek mi? Merak konusu…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem