Güneydoğu'da operasyon

Şırnak'ta Kobra ve Skorsky'ler sığınakları bombalarken, Lice'de PKK'nın sığınabileceği her yer didik didik aranıyor. ŞIRNAK´TA PKK SIĞINAKLARI BOMBALANIYOR Kuzey Irak sınırında bulunan Şırnak kırsal kesiminde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla

Güneydoğu'da operasyon

Şırnak'ta Kobra ve Skorsky'ler sığınakları bombalarken, Lice'de PKK'nın sığınabileceği her yer didik didik aranıyor.

ŞIRNAK´TA PKK SIĞINAKLARI BOMBALANIYOR

Kuzey Irak sınırında bulunan Şırnak kırsal kesiminde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar devam ediyor. Karadan sürdürülen operasyonlara havadan da kobra ve skorsky tipi helikopterler destek vererek PKK'lıların sığınabilecekleri alanları bombalıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da PKK terör örgütüne yönelik sürdürdüğü hava destekli operasyonlar Şırnak kırsalında yoğunlaştı. Kış ayının gelmesiyle birlikte üslerine ve sığınaklara çekilen terör örgütü mensuplarına yönelik Şırnak bölgesinde geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Kuzey Irak sınır bölgesinde bulunan ve PKK'lıların Türkiye'ye geçişte kullandığı Cudi, Gabar, Küpeli ve Çırav dağlarına, skorsky helikopterleri ile jandarma özel harekat timleri indiriliyor. Kuzey Irak sınır kesiminde özel eğitimli jandarma komandolar stratejik tepeleri tutarken,

Kobra ve Skorsky helikopterleri ile PKK'lıların gizlenebileceği mağaralardan oluşan sığınakları ve derin vadileri sürekli bombalıyor.

Şırnak ile Mardin sınırında bulunan İdil ilçesi'nin Yarbaşı köyü yakınlarındaki Cehennem deresinde başlatılan operasyonda genişletilerek devam ediyor. Dün bir teröristin öldürüldüğü İdil-Midyat arasındaki Cehennem deresindeki operasyonlarda teröristler ile güvenlik güçleri arasında yer yer halen çatışmaların devam ettiği bildiriliyor. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından kalkan Helikopterler Cehennem vadisindeki operasyona da katılarak güvenlik güçlerine havadan destek veriyor.

LİCE'DE DE OPERASYON BAŞLATILDI

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Beldesi yakınlarında PKK'lı 4 teröristin çatışmada şehit düşen iki jandarma erinin kimlikleri belirlendi.

Lice İlçesi'nin Kayacık Beldesi dağlık alanında çıkan ve 4 PKK'lının ölü ele geçirildiği, 4 askerin yaralandığı çatışmada şehit olan askerlerin Bitlis'in Güroymak İlçesi'nden olan Fevzi Güngör ile, Adana doğumlu olan ancak, ailesi Kayseri'de oturan İsmail'in Uygun olduğu belirtildi.

Lice'nin Kayacık dağlık alanında güvenlik güçleri tarafından başlatılan kapsamlı operasyon yoğunlaştırıldı. Diyarbakır bölgesinde bulunan PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Elazığ ve Bingöl sınırlarındaki Lice- Hani, Lice-Kulp ve Lice- Dicle arasındaki dağlık alanlara kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Diyarbakır'dan da takviye güvenlik güçleri bölgeye gönderildi.

Hava destekli operasyonda 2 askeri şehit eden, 4 askeri yaralayan PKK'lıların saklanabilecekleri sarp ve dağlık alanlar yağışlı havaya rağmen askerler tarafından didik didik ediliyor. PKK'lıların kaçarken mayın döşeyebilecekleri olasılığına karşı, askerler geçiş güzergahlarını dedektörlerle kontrol ederek dağlık alandaki operasyonlarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler