Günde bir aspirin yumurtalık kanserini önlüyor

ABD'deki Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden bilim adamları daha önce yapılmış, yaklaşık 20 bin kadının katılığı 12 araştırmanın sonuçlarını inceledi. Araştırma, her gün düşük doz (100 miligramdan az) bir  asprin içen kadınların yumurtalık kanserine yakalanma ri

Günde bir aspirin yumurtalık kanserini önlüyor

ABD'deki Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden bilim adamları daha önce yapılmış, yaklaşık 20 bin kadının katılığı 12 araştırmanın sonuçlarını inceledi.

 Araştırma, her gün düşük doz (100 miligramdan az) bir  asprin içen kadınların yumurtalık kanserine yakalanma riskinin, haftada bir kez içenlerden yüzde 20 az olduğunu gösterdi.

Bilim adamlarından Britton Trabert, sonuçlar şaşırtıcı olsa da bazı kişilerde kanamalara yol açabileceğinden asprinin doktora danışılarak alınmasının önemine dikkati çekerek mekanizmanın belirlenmesi için başka araştırmaların da yapılması gerektiğini vurguladı.

Daha önce ''The Lancet'' dergisinde yayımlanan bir araştırma da, düşük dozda düzenli aspirin kullanımının kolon kanseri riskini yüzde 24 azaltabileceğini ortaya koymuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler