Koca: Vefat Sayıları Düşüyor, Risk Grubunun Korunması Şart

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Covid-19 tablosunu duyurdu. Bakan, Omicron döneminde can kayıplarının özellikle riskli gruplarda yaşandığını hatırlatarak dikkat çağrısı yaptı.
Koca: Vefat Sayıları Düşüyor, Risk Grubunun Korunması Şart

Türkiye’de Covid-19’a ilişkin güncel durum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kamuoyuna açıklandı. Bakanlığın son 24 saatlik verilerine göre 463 bin 241 test yapıldı. Bu testlerde 94 bin 176 kişide virüs tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 271 vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi.

“Vefat sayısındaki düşüş umut verici”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tabloyla birlikte yaptığı değerlendirmede vaka sayılarında belirgin bir değişiklik olmadığını ancak can kayıplarında düşüş gözlendiğini kaydetti. Koca, “Vaka sayımız dünküyle yaklaşık aynı, vefat sayımızda önemli bir düşüş var.” ifadelerine yer verdi.

Risk grubunun korunmasına vurgu

Bakan Koca, açıklamasının devamında Omicron varyantı sürecinde yaşanan kayıpların büyük bölümünün ileri yaş ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarda görüldüğünü hatırlattı. Koca, “Ölüme yol açan etkilerin özellikle yaşlılarda ve ek hastalığı olan kişilerde ortaya çıktığını biliyoruz. Vefat sayısını azaltmamız, ek bir hastalıkla mücadele gücü olmayan bu grubun korunmasına bağlı.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyarılar sürüyor

Sağlık yetkilileri, risk grubunun yakın çevresindeki herkesin daha dikkatli olmasını isterken, aşı hatırlatma dozları ve kişisel korunma tedbirlerinin öneminin altı çiziliyor. Salgının kontrolünde toplumsal duyarlılığın belirleyici olduğu vurgulanıyor.

 

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir