Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatin koronavirüs rakamlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Açıklanan verilere göre, 450 bin 44 test gerçekleştirildi. Testi pozitif çıkanların sayısı 98 bin 602 olarak kayıtlara geçti.
Covid-19 nedeniyle 264 vatandaşın yaşamını yitirdiği belirtilirken, iyileşen hasta sayısının da tabloda yer aldığı görüldü.
“Bu illerde risk devam ediyor”
Bakan Koca, değerlendirmesinde aşılama oranlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Muş, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Bayburt, Elazığ, Gümüşhane, Aksaray illerimizde ikinci doz oranları halen düşük. Artık hatırlatma dozu da gerekli olduğu halde! Daha fazla risk almayalım.”
Koca, toplum bağışıklığının güçlenmesi için hem ikinci doz hem hatırlatma aşılarının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Kaynak:Haber61