Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 29 Eylül 2021 tarihine ait güncel koronavirüs verilerini sosyal medya hesabından paylaştı.
Bakan Koca açıklamasında vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, “Günlük vaka sayısında 20.000’in altını kritik eşik kabul ediyoruz. Yeni vaka sayılarımızsa 30.000’e yaklaşmış durumda” ifadelerini kullandı.
Türkiye genelinde bugünkü vefat sayısının 227 olduğunu belirten Koca, bu rakamın önceki yüksek vaka dönemlerinin sonucu olduğunu söyledi.
Bakan Koca, vatandaşlara tedbirlere sıkı şekilde uymaları ve aşılarını olmaları yönünde çağrıda bulunarak, “Bu tabloya karşı başarının şartı tedbirlere muntazaman uyum ve aşıdır” dedi.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye genelinde aşılama oranı artarken, uzmanlar vaka artışlarının önüne geçilmesi için maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemine bir kez daha dikkat çekti.
Kaynak:Haber61