Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel Covid-19 tablosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Açıklanan verilere göre son 24 saatte 369 bin 647 test yapılırken, 39 bin 681 kişinin testi pozitif çıktı. 139 hasta ise yaşamını yitirdi.
“Daha dikkatli olmalıyız” uyarısı
Bakan Koca yaptığı değerlendirmede, vaka artış hızına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“İki faktörü birlikte düşünmek zorundayız. Vaka sayıları yakın günlere kıyasla iki katına yaklaşıyor. Öte yandan vakalar içinde oranı giderek yükselen Omicron varyantının bulaşma kabiliyeti fazla. Mevcut durum, alışageldiğimizden çok daha dikkatli olunmasını şart kılıyor.” sözlerine yer verdi.
Tedbir çağrısı devam ediyor
Uzmanlar ve Sağlık Bakanlığı, özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemine yeniden dikkat çekiyor. Ayrıca aşılarını tamamlamayan vatandaşların bir an önce randevu oluşturmaları isteniyor.
Kaynak:Haber61