Güncel koronavirüs rakamları açıklandı: Birbirimizi koruyalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 30 bin 563 yeni vaka tespit edildiğini, 188 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Koca, “Birbirimizi koruyalım” mesajı verdi.
Güncel koronavirüs rakamları açıklandı: Birbirimizi koruyalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından güncel Covid-19 verilerini paylaştı.
Bakanlığın açıkladığı tabloya göre, son 24 saatte 355 bin 15 test yapılırken, 30 bin 563 yeni vaka tespit edildi.
Virüs nedeniyle 188 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda hastanın ise tedavisi sürüyor.

“Bu hassasiyet büyük bir güçtür”

Bakan Koca, yaptığı paylaşımda toplumun gösterdiği duyarlılığa dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Covid-19 sebebiyle bugün kaç can kaybımız olduğu, bu saatlerde cevabı beklenen soruydu. Tanımıyor olsak bile, insanlarımızın acısına kayıtsız kalmayışımız, vefat sayılarından duyduğumuz üzüntü bizi çoğu toplumdan ayırıyor. Bu hassasiyet büyük bir güçtür. Birbirimizi koruyalım.”

Günlük vaka sayısı 30 bini aştı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre vaka sayıları son günlerde yeniden 30 binin üzerinde seyretmeye devam ediyor.
Uzmanlar, kapalı alanlarda maske ve mesafe kuralına dikkat edilmesi ve aşılamanın ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

 

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir