Gül'den Youtube açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet paylaşım sitesi ''youtube''un tekrar yasaklanmasıyla ilgili olarak, ''Hiç korkuya gerek yoktur açıkçası. O açıdan engellemeler zaten netice de vermemektedir. Benim kanaatimi bu konuda biliyorsunuz. Son gelişmeler nedir

Gül'den Youtube açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet paylaşım sitesi ''youtube''un tekrar yasaklanmasıyla ilgili olarak, ''Hiç korkuya gerek yoktur açıkçası. O açıdan engellemeler zaten netice de vermemektedir. Benim kanaatimi bu konuda biliyorsunuz. Son gelişmeler nedir, onlara bakacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Gül, burada bir gazetecinin, internet paylaşım sitesi ''youtube''un tekrar yasaklanmasıyla ilgili sorusunu yanıtlarken de daha önce bu konuya dikkat çektiğini söyledi. Gül, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin geldiği seviyede bu tip şeyleri yasaklayan bir ülke sınıfına girmemesi gerektirir. Şüphesiz ki çeşitli konulardan kaynaklanan bazı problemler vardır ama bu problemlerin bir şekilde muhakkak halledilmesi gerekir. Dünya zaten çok şeffaf hale gelmiştir. Hiç kimse ne gümrük duvarlarıyla ne başka imkanlarla sınırlarını dünyadan tecrit edemez, ülkesini tecrit edemez. Bizim kendimize olan özgüvenimiz büyüktür. Zaman zaman bu şeffaflığın yarattığı olumsuzluklar ortaya çıksa da Türkiye özgüveniyle, sağlam duruşuyla bütün bunların üstesinden gelecektir. Hiç korkuya gerek yoktur açıkçası. O açıdan engellemeler zaten netice de vermemektedir. Benim kanaatimi bu konuda biliyorsunuz. Son gelişmeler nedir, onlara bakacağız.''

Gül, başka bir gazetecinin, Taksim'de meydana gelen patlamada teröristin PKK'lı olduğunun belirlendiğini hatırlatarak, ''Bir tarafta eylemsizlik kararı, bir tarafta canlı bomba eylemi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, güvenlik kuruluşlarının bunların analizlerini detaylı olarak yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, ''Şu bir gerçek ki Türkiye, terörle nereden gelirse gelsin, hangi kaynaklı olursa olsun kararlı bir şekilde mücadelesine devam edecektir'' dedi.

Terörle mücadelenin birçok yönünün bulunduğuna işaret eden Gül, ''Sadece silahlı yönü değil, başka yönleri de vardır. Türkiye, bütün imkanları seferber ederek terörü gündemden kaldıracaktır. Bütün güvenlik birimlerimizin, devletin bütün ilgililerinin birinci önceliği de budur'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem