Gül ve bakanlardan yorum!

Abdullah GülCumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Türkiye Başbakanı'na saygısızlık yapıldıysa sineye çekilemez. Başbakan gerekli yanıtı vermiştir."Beşir Atalay29 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde alınacak güvenlik önlemlerinin görüşüldüğü bölge valileri

Gül ve bakanlardan yorum!

Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Türkiye Başbakanı'na saygısızlık yapıldıysa sineye çekilemez. Başbakan gerekli yanıtı vermiştir."

Beşir Atalay

29 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde alınacak güvenlik önlemlerinin görüşüldüğü bölge valileri toplantısı için Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan'ın Davos'taki tavrının "Onurlu bir davranış" olduğunu söyledi.

Bursa'ya gelişinde karşılama töreninin ardından gazetecilerin Davos'la ilgili soru sorduğu Beşir Atalay, kısa bir görüş bildirdi. Bakan Atalay, Davos'ta şok değerlendirmeler olduğunu belirterek, "Yani Başbakan orada gerekli tutumu gösterdi. Bana göre o ortamda gösterilebilecek onurlu tutumu gösterdi" dedi.

Recep Akdağ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Başbakanımız Davos'ta milletimizin hislerine tercüman olmuştur'' dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Akdağ, Vali Sami Bulut'u makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin dik ve onurlu duruşunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Kendisine gelen bildirimlerde, söz konusu duruşun vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını kaydeden Akdağ, ''Bu mesele, önemli bir meseledir. Başbakanımız Davos'ta milletimizin hislerine tercüman olmuştur. Hükümetimiz bir taraftan hizmet ederken bir taraftan da ülkenin itibarını yüksekte tutmaya çalışıyor'' diye konuştu.

Bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğini ifade eden Akdağ, şunları söyledi:

''Diplomasi ülkenin onurunu ayaklar altına almak değildir. Oradaki panele Başbakanımız Türkiye Cumhuriyeti adına katılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına böyle bir pozisyonda yapılan yanlış, millete yapılan yanlıştır. Milletin derdi ile beslenmeyenler, klasik Türk politikasını yanlış mecralara sürükleyenler, böyle bir durumda yanlış yorumlar yapabilir. Bu yorumlar milletin ruh dünyasını tanımamaktan kaynaklanıyor.''

Veysel Eroğlu

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesindeki Gazze konulu paneli terk etmesiyle ilgili olarak, ''Sayın Başbakan milletimizin duygularına tercüman oldu'' dedi.

Eroğlu, Kyoto Protokolü değerlendirme toplantısı için Çevre ve Orman Bakanlığı'na gelişinde gazetecilerin, dün gece Davos'ta yaşananlara ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tepkisini değerlendirmesini istemesi üzerine Eroğlu, ''Tarihimize baktığınız zaman büyük ve asil bir milletiz. Asırlar boyunca güçlünün değil haklının yanında, zalimin değil mazlumun yanında yer aldık. Sayın Başbakan milletimizin duygularına tercüman oldu'' dedi.

Eroğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in tutumunu da eleştirerek, tavırlarıyla Başbakan Erdoğan'ı tahrik ettiğini, oturum yöneticisinin de haksızlık yaptığını belirtti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem