Gül Kıbrıs için net konuştu!

Avrupa Birliği'nden Rum yönetiminin dönem başkanlığı öncesinde adım atmasını isteyen Gül, "Eğer bu konuda samimiyseniz 2012'nin ilk altı ayında adımlar atın. Sonra iki ayrı devlete gider, bizim tanıdığımızı siz de tanımak zorunda kalırsınız" dedi.İngilter

Gül Kıbrıs için net konuştu!

Avrupa Birliği'nden Rum yönetiminin dönem başkanlığı öncesinde adım atmasını isteyen Gül, "Eğer bu konuda samimiyseniz 2012'nin ilk altı ayında adımlar atın. Sonra iki ayrı devlete gider, bizim tanıdığımızı siz de tanımak zorunda kalırsınız" dedi.

İngiltere'deki görüşmelerinde üzerinde en fazla durduğu konulardan birinin Kıbrıs olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere'ye şu mesajı verdiğini belirtti: “Başkasıyla bu konuyu konuşmam, siz de garantörsünüz.”

'BİZİM TANIDIĞIMIZI SİZ DE TANIMAK ZORUNDA KALIRSINIZ'

Gül, Kıbrıs'la ilgili görüşmelerini şu sözlerle özetledi: "Miliband’a da uzun uzun anlattım. Rumların dönem başkanlığı meselesini de söyledim. Adada barış görüşmeleri devam ediyor. Bu göstermelik değil ki. BM Genel Sekreteri adaya gitti, buraya geldi, ocak ayında tekrar toplayacak. Ümit ediyoruz ki mesafe alınır. Adanın birleşmesi ile ilgili. Ben şunu söylüyorum; eğer bu konuda samimiyseniz tam zamanı.

"2012’nin altıncı ayına kadar ne yaparsanız yapabilirsiniz. Eğer Kıbrıslıları ikna edebilirseniz, şimdi diyeceksiniz. Şimdi yapmazsanız, onlar da bu haliyle bir de başkanlık yaparsa, açıkça söyledim, ben adamın yerine koyayım kendimi, nasıl uzlaşayım? Sonra bize bir şey demeyin. Ondan sonra iki ayrı devlete gider, bizim tanıdığımızı siz de tanımak zorunda kalırsınız. Bizim arzumuz şu, bu senenin sonuna anlaşsınları yeni plan çıksın ve referanduma tabii olsun."

'YAPABİLECEĞİN BİR ŞEY VARSA BUGÜN YAP'

"Bizim çıkıp da Rumlar AB’ye başkanlık yapmasın diye uğraşmamızın anlamı yok. Onun yerine bunu söylediğimde karşısında söyleyecek bir şey bulamıyorlar. Yapabileceğin bir şey varsa bugün yap. Yapılmazsa böyle gidecek hali yok ya. Straw’un dediği gibi herkes bunu kabul edecek (iki devletli), bunun neticelerine herkes katlanacak diye açıkça söyledim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler