Gül: Ateşkes sağlansın!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt'i kabulünde, Filistin ve bölge ülkeleri arasında bölünme olmamasının önemine işaret ederek, İsrail-Filistin arasında bir an önce ateşkes ve normalleşmenin sağlanması ve insani yardımları

Gül: Ateşkes sağlansın!


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt'i kabulünde, Filistin ve bölge ülkeleri arasında bölünme olmamasının önemine işaret ederek, İsrail-Filistin arasında bir an önce ateşkes ve normalleşmenin sağlanması ve insani yardımların başlaması gerektiğini ifade ettiği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt'in Ankara'ya bugün yaptığı ziyaret, Cumhurbaşkanı Gül ile Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde kararlaştırıldı.

Ebul Geyt'in kabulde, İsrail'in Gazze'ye saldırısıyla ortaya çıkan durum öncesi ve gelinen noktaya ilişkin geniş bir brifing verdiği, Mısır açısından durumu değerlendirdiği öğrenildi. Ebul Geyt'in, ülkesinin konuyla ilgili ileriye dönük görüşlerini de Cumhurbaşkanı Gül'e ilettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün de ortaya çıkan duruma “büyük resimden bakılması gerektiğini” söylediği belirtildi.

“Filistin ve bölge ülkeleri arasında bölünme olmamasına” işaret eden Cumhurbaşkanı Gül'ün, “bir an önce ateşkesin ve normalleşmenin sağlanması ve insani yardımların başlamasının önemine değindiği” aktarıldı. Gül'ün, barış sürecine katkıda bulunabilmesi için ABD'nin yeni yönetimine rahat bir ortam sağlanmasının da herkesin yararına olacağını ifade ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem