Gül 73 yıl sonra Ermenistan'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Avrupa elemeleri grup maçını izlemek üzere Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gitti. Bundan önce Ermenistan'a yapılan ilk ziyaret 73 yıl önce, 1935'te dönemin başbakanı İsmet İnönü tarafından gerçek

Gül 73 yıl sonra Ermenistan'da
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Avrupa elemeleri grup maçını izlemek üzere Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gitti. Bundan önce Ermenistan'a yapılan ilk ziyaret 73 yıl önce, 1935'te dönemin başbakanı İsmet İnönü tarafından gerçekleşmişti.

Gül'ü Erivan havaalanında Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılamada, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ertan Tezgör de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün uçağı TSİ 14.45'te havaalanına indi. Gül, havaalanındaki karşılamadan sonra kendisine ayrılan otele hareket etti.

Gül, otelde bir süre dinlendikten sonra Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayına geçecek.

Cumhurbaşkanı Gül ve Sarkisyan, yapacakları baş başa görüşmeden sonra akşam yemeği yiyecekler ve daha sonra Türkiye-Ermenistan maçını izlemek üzere maçın oynanacağı Hrazdan stadına gidecekler.

Gül'ün Türkiye-Ermenistan maçını izledikten sonra Erivan'dan ayrılması bekleniyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a yaptığı tarihi ziyaret öncesi başkent Erivan'da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Havalimanı ve çevresinde polisin yanı sıra çok sayıda özel güvenlik kuvvetleri mensubu alınan önlemler çerçevesinde görevlendirildi.

Havaalanında Türkiye ve Ermenistan bayrakları göndere çekildi.

Ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanlığından da çok sayıda güvenlik görevlisi Gül'ü korumak üzere Erivan'da görev yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem