Gözler TÜİK’e çevrildi! Enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Milyonların gözü kulağı enflasyon verilerine çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını bugün açıklayacak.

Gözler TÜİK’e çevrildi! Enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Türkiye TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerini bekliyor. Gözler kritik açıklamaya çevrildi.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE OLMUŞTU?
Tüketici Fiyat Endeksi haziranda aylık bazda yüzde 3.92 artış göstermişti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 38,21 olarak kaydedilmişti.

YILIN İKİNCİ YARISININ İLK VERİSİ BEKLENİYOR
Bugün, yılın 7. enflasyon verilerini oluşturacak olan temmuz ayı enflasyon rakamları açıklanacak.

Tüketici Fiyat Endeksi, ocakta yüzde 6,65, şubatta 3,15, martta 2,29, nisanda 2,39, mayısta yüzde 0,04, haziranda 3,91 olarak gerçekleşti.

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?
Ekonomistlerin beklentisi enflasyonun yüzde 47,3'e yükseleceği yönünde. Aylık bazda artışın ise 3,92'den 9,07'ye yükseleceği tahmin ediliyor.

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ NE?
Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkarmıştı. Enflasyon ile ilgili olarak da Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan "Enflasyon kısa vadede geçici bir yükseliş gösterecektir. Enflasyonun ana eğiliminde 2024 yılının ikinci çeyreğinde hissetmeye başlayacağız. 2025 yılı sonrasını ise istikrar döneminin başlangıcı olarak görüyoruz" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem