Gözaltında İnsan Nasıl Ölür

Adalet Bakanı Şahin, Nijerya uyruklu birinin Beyoğlu emniyetinde işkenceyle öldürüldüğü iddialarına; "Bu insan gözaltında nasıl ölür, bu mutlaka ortaya çıkarılmalı" dedi.Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nde, Nijerya uyruklu Festus

Gözaltında İnsan Nasıl Ölür

Adalet Bakanı Şahin, Nijerya uyruklu birinin Beyoğlu emniyetinde işkenceyle öldürüldüğü iddialarına; "Bu insan gözaltında nasıl ölür, bu mutlaka ortaya çıkarılmalı" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nde, Nijerya uyruklu Festus Okey'in ölümü ile ilgili olayı yakından takip ettiğini söyledi.

NTV'de, Nijerya uyruklu bir sığınmacının Beyoğlu emniyetinde işkenceyle öldürüldüğü şeklindeki iddiaları da yanıtlayan Şahin, konuyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi. Şahin, ''Gözaltında hayatını kaybeden yabancı uyruklu bir insan var. Bu insan gözaltında nasıl ölür, bunun mutlaka ortaya çıkarılması gerekir. Olayı yakından takip ediyorum'' dedi.

Şahin, işkence ve kötü muamele konusunda son derece hassas olduğunu belirtti. Trabzon Kapalı Cezaevinde, 2 gün önce bir hükümlünün, öldürmek amacıyla etrafına ateş ettiğini söyleyen Şahin, olayın herhangi bir ölüm veya yaralanmaya sebebiyet verilmeden atlatıldığını söyledi. Şahin, ''Konunun beni asıl ilgilendiren yönü, o silah o cezaevine nasıl girdi? Bunun mutlaka ortaya çıkarılması lazım'' dedi. Şahin, bu konuyla ilgili de bir müfettiş görevlendirdiğini bildirdi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem