Görüşmelerde 3. Tur Başladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları ile Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılıyor.Bircan Ak

Görüşmelerde 3. Tur Başladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları ile Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılıyor.

Bircan Akyıldız, toplantıya gelişinde yaptığı açıklamada, bugünkü turda 5 hizmet kolundaki yetkili sendikaların sorunlarını ve taleplerini sunacağını söyledi.

Mali ve sosyal haklarla ilgili olarak kurulan komisyonun çalışmalarını tamamlayarak rapor hazırladığını anlatan Akyıldız, toplantıda bu raporun görüşüleceğini ifade etti. Akyıldız, rapor üzerinde değerlendirmeler yapılarak, taleplerin pazarlık noktasına taşınmasını beklediklerini dile getirdi. Akyıldız, "Biz kamu iş sözleşmesine paralel bir uygulamanın gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu noktada ısrarcı olacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da toplu görüşmelerin bugün yapılacak 3. turunda kendilerine bağlı sendikaların genel anlamdaki sorunlarını ileteceklerini belirtti.

Bugünkü toplantıda, Diyanet-Sen ile ilgili taleplerini de sunacaklarını dile getiren Aksu, "Uzun yıllardan beri ihtiyaç duyulan Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat yasasının çıkarılmasını talep ettiklerini" bildirdi. Camilerde görevli imamların cami yanında ikamet edecekleri lojmanların yeterli düzeyde bulunmadığını, bunu bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getiren Aksu, "Bu bizim olmazsa olmazlarımızdandır" dedi.

Aksu, imamların fazla mesai ücreti de almadıklarını belirterek, bu konudaki taleplerini ileteceklerini kaydetti. Camilerin temizliğinin imamlar tarafından yapıldığını ve bu durumun imamların onurunu zedelediğini savunan Aksu, cami temizliklerinin mahalli idarelerce yapılmasını istediklerini söyledi.

Ahmet Aksu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veda ziyaretlerine başladığını da hatırlatarak, "Sayın Gül, bütün sivil toplum örgütlerine ziyaretlerde bulundu. Aynı jesti Sayın Cumhurbaşkanımızdan da bekliyoruz" diye konuştu.

Aksu, müzakerelerin olumlu sonuçlanacağı yönünde umutlu olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler