Giresun'da mobil yazılıma öncülük edilecek

Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM) tarafından hazırlanan "Bilişim Mobil Yazılım Trendi" projesi kapsamında mobil yazılım eğitimleri verilecek.Dernek başkanı Yrd. Doç. Dr. Rahman Çakır, tanıtım toplantısında, projenin Çalışma ve Sosyal Gü

Giresun'da mobil yazılıma öncülük edilecek

Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM) tarafından hazırlanan "Bilişim Mobil Yazılım Trendi" projesi kapsamında mobil yazılım eğitimleri verilecek.

Dernek başkanı Yrd. Doç. Dr. Rahman Çakır, tanıtım toplantısında, projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu hibe programı kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Dünyada mobil yazılımın çok önemli bir noktada yer aldığını belirten Çakır, "Bugün dünyada kısa bir geçmişe sahip olan Twitter ve Whatsapp'ın değerleri çok fazla. Bu durum mobil yazılımın ne kadar önemli bir noktada yer aldığının göstergesidir" dedi.

HEGEM Başkan Yardımcısı Kamil Aktaş ise telefon şirketlerinin en çok kullandığı işletim sistemlerinin Android ve IOS olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında Android ve IOS için yazılım hazırlayacağız. Bu işletim sistemleriyle ilgili eğitimler vereceğiz. Eğitimler sonucunda seçilecek 10 kişi mobil yazılım geliştiricilerinin tecrübelerinden istifade etmek yenilikleri görmek için teknik geziye katılacak. Teknik gezi Almanya'da mobil yazılım alanında faaliyet gösteren firmayı da ziyaret edecek. Daha sonra mobil programlama eğitimi alan eğitimcilerden oluşan gruplar mobil programlama modülü hazırlayacak. Proje sonunda Android ve IOS programlamaya ilişkin 2 modül hazırlanmış olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem