Giresun Rektörü serbest kaldı

Ergenekon soruşturmasında savcılık sorgusu tamamlanan 18 kişi serbest bırakıldı.Sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Giresun Üniversitesi Rektörü Metin Öztürk, adliye çıkışı yaptığı açıklamada çok üzgün olduğunu ifade etti.Ergenekon soruşturm

Giresun Rektörü serbest kaldı


Ergenekon soruşturmasında savcılık sorgusu tamamlanan 18 kişi serbest bırakıldı.

Sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Giresun Üniversitesi Rektörü Metin Öztürk, adliye çıkışı yaptığı açıklamada çok üzgün olduğunu ifade etti.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak, mahkemeye sevk edilen Giresun Üniversitesi Rektörü Metin Öztürk, yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında açıklamada bulunan Öztürk, "11 bin öğrenciye, 500 personele hizmet eden bir üniversitenin en başındaki isim olarak, böyle bir organizasyonda adımın geçmesinden dolayı çok üzgünüm" dedi. Soruşturmanın gizli olması nedeniyle içeriğe ilişkin herhangi bir şey ifade edemeyeceğini söyleyen Öztürk, Giresun ve İstanbul emniyetinde çokiyi ağırlandıklarını dile getirdi. Birlikte görev yaptığı arkadaşlarının da halen nöbetçi mahkemede olmasından dolayı oldukça üzgün olduğunu vurgulayan Öztürk, daha sonra adliyeden ayrıldı. Öztürk'ün avukatı ise müvekkilinin yurtdışı yasağı konularak, serbest bırakıldığını ancak dava sürecinde yargılanacağını kaydetti.

Öte yandan çıkarıldığı mahkemece yurtdışı yasağı getirilerek serbest bırakılan ÇYDD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Meriçli ise herhangi bir açıklama yapmadı. Kendilerini bekleyen yakınlarına sarılan Meriçli ve Öztürk daha sonra adliyeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem