Gezi davasında yeni gelişme

Gezi olaylarına ilişkin İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 39 sanığın beraatine karar verildi.İddianamede, 16 Haziran 2013’te bir kamyon içerisinde yakalanan ve aralarından Tokat Zile nüfusuna kayıtlı 22 kişinin de bulunduğu sanıklarda 70 c

Gezi davasında yeni gelişme

Gezi olaylarına ilişkin İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 39 sanığın beraatine karar verildi.

İddianamede, 16 Haziran 2013’te bir kamyon içerisinde yakalanan ve aralarından Tokat Zile nüfusuna kayıtlı 22 kişinin de bulunduğu sanıklarda 70 cm uzunluğunda cop yerine kullanılmak üzerine yapıldığı anlaşılan 8 adet demir çubuk, bir bidon benzin, 7 maske, 3 adet gaz maskesi, 3 adet deniz gözlüğü ve 13 adet baret ele geçirildiği ifade edilmişti.

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 7,5 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan 39 sanıktan Serkan Pınarkuşu ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanık avukatları müvekkillerinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerinin sabit olmadığı anlaşıldığından sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme ayrıca gözaltına alınanlardan ele geçirilen malzemelerinde sahiplerine iadesine hükmetti.

“8 DEMİR ÇUBUK, BİR BİDON BENZİN ELE GEÇİRİLDİ”

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede, 16 Haziran 2013’te Dolmabahçe Caddesi ve İnönü Stadı çevresinde toplanan kalabalık bir grubun önce Beşiktaş’taki Başbakanlık ofisine gitmeye çalıştıkları ancak güvenlik barikatını geçemeyince grup sözcülerinin grubu Taksim’e doğru yönlendirdiği iddia edilmişti. Bu sırada kırmızı bir kamyonla olay yerine gelen 30 kişilik gruptan görevlilere taş atıldığı ve sopalarla güvenlik kuvvetlerine saldırıldığı öne sürülmüştü. Polislerin kamyon içerisinde 70 cm uzunluğunda cop yerine kullanılmak üzerine yapıldığı anlaşılan 8 adet demir çubuk, bir bidon benzin, 7 maske, 3 adet gaz maskesi, 3 adet deniz gözlüğü ve 13 adet baret ele geçirildiği belirtilmişti.

İddianamede, şüpheliler hakkında "kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşüne silahla veya 2911 Sayılı kanunun 23. maddesinde belirtilen aletlerle katılmak, halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak, polise mukavemet" suçlarından 7,5 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem