Genelkurmay'dan Şok Açıklama

''Genelkurmay Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili olarak bazı politikacılarla görüştüğü ve aralarında anlaşmaya vardıkları gibi tamamen hayal mahsulü haberlerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır'' denildi.Genelkurmay Başkanlığı'nın inte

Genelkurmay'dan Şok Açıklama

''Genelkurmay Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili olarak bazı politikacılarla görüştüğü ve aralarında anlaşmaya vardıkları gibi tamamen hayal mahsulü haberlerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır'' denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kaynaklı olduğu ima edilen ve iç politika malzemesi yapılmak istenen, gerçek dışı haber ve yorumlara yer verildiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bunun son örneği, 20 Ağustos 2007 günü bir gazetede 'Askerlerin bir siyasi partiye çok kızgın olduğu' başlığıyla yayımlanan söyleşiyi veren kişinin, 'üst düzey komutanlarla gazetecilik ilişkisi kuran' birisi olarak tanımlanması ve söyleşinin içeriğinde yer alan yorumların bazı generallerle görüşülerek teyit edildiği izleniminin yaratılmasıdır. Haberde ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 27 Nisan 2007 tarihli basın açıklamasından söz konusu gazetecinin özellikle haberdar edildiği gibi asılsız bir iddiaya da yer verilmektedir. Yayımlanan haberde iddia edildiği gibi, herhangi bir kişi veya kurumla tesis edilen üstü kapalı ilişkilerle bu tür haberlerin iletilmesi, Genelkurmay Başkanlığının çalışma yöntemleri içerisinde bulunmamaktadır.

Genelkurmay Başkanı'nın gizli bir programı olmayıp, tüm görüşmelerini devletin kurumları arasındaki yerleşik usullere göre yapmaktadır. Vazifesi Anayasa ve ilgili yasalarla belirlenmiş olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, hiçbir kişi veya kurumla herhangi bir konuda pazarlık yapması söz konusu değildir.
Bu bakımdan, bahse konu haberler yanlış değil; yalandır. Gerçek dışı haberleri yapanlar kamuoyunu yanıltmakta ve Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratarak belli amaçlara hizmet etmektedirler.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler