Genelkurmay'da fuhuş!

Deniz Kuvvetleri’nde bir fuhuş çetesi bulunduğu ve bu çetenin bazı amirallere şantaj yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Aralarında Savunma Sanayii Müsteşarlığı Daire Başkanı A.L.V., 4 TÜBİTAK görevlisi ile 30 muvazzaf askerin bulunduğu 35 kişi

Genelkurmay'da fuhuş!

Deniz Kuvvetleri’nde bir fuhuş çetesi bulunduğu ve bu çetenin bazı amirallere şantaj yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Aralarında Savunma Sanayii Müsteşarlığı Daire Başkanı A.L.V., 4 TÜBİTAK görevlisi ile 30 muvazzaf askerin bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Operasyonda arama kararı çıkan adresler arasında Genelkurmay Başkanlığı da var.

KAFES Eylem Planı davasının iddianamesinde yeralan Deniz Kuvvetleri’nde bir fuhuş çetesi bulunduğu ve bu çetenin amirallere şantaj yaptığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul, Ankara, İzmir, Gölcük, Aksaz ve Karamürsel gibi il ve ilçelerin de aralarında bulunduğu 9 şehirde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonlarda aralarında Savunma Sanayii Müsteşarlığı Daire Başkanı ALV, 4 TÜBİTAK görevlisi ile 30 muazzaf askerin bulunduğu toplam 35 kişi gözaltına alındı.

Poyrazköy davasının tutuksuz sanığı Tuğamiral Şafak Yürekli’nin de aralarında bulunduğu 14 subayın ise 8 Kasım 2010’dan sonra zorla getirilmesine (Merkez Komutanlığı’nda görevli yetkililer eşliğinde) karar verildi.

Özel yetkili savcı

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve TÜBİTAK’ta arama yapıldı. Savcı Seçen, bu belgelerin yabancı ülkelerin istihbarat birimlerine servis edilip edilmediğini inceliyor. Savcı, devletin gizliliğine ve güvenliğine ilişkin belgeleri temin ettikleri ileri sürülen 35’i gözaltında olmak üzere 49 şüphelinin siyasal ve askeri casusluk yaptıklarına ilişkin iddiaları da araştırıyor.

Şaşırtan adresler

İstanbul 12’nci Ağır Çeza Mahkemesi’nin verdiği arama kararı üzerine başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 9 ilde yapılan operasyonda, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda daire başkanı olan A.L.V. gözaltına alındı. A.L.V.’nin müsteşarlıktaki odasında özel yetkili savcılar gözetiminde arama yapıldı. Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 11’i muvazzaf asker, 3’ü sivil olmak üzere 14 kişiye ait adreslere operasyon düzenlendi. Arama kararı bulunan adresler arasında, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın bazı birimlerinin de bulunduğu öğrenildi. Aralarında 5 albay, 3 yarbay, bir binbaşı ve 2 yüzbaşının bulunduğu muvazzaf askerleringörev yerlerinde yapılan aramalar sırasında, askeri savcılar da hazır bulundu. Muvazzaf askerlerden 5’i haklarında gözaltı kararı bulunması nedeniyle savcılık talimatıyla Ankara Merkez Komutanlığı’na getirildi. Diğer 6 muvazzaf askerin sadece ev ve görev yerlerinde arama yapıldı.

Kocaeli’de 22 gözaltı

Ekipler, Kocaeli’de 14 asker, 4’ü TÜBİTAK’ta kriptoloji uzmanı 22 şüpheliyi gözaltına aldı. Gölcük İlçesi’nde Donanma Komutanlığı sınırları içindeki içinde askerlere ait bazı lojmanlarda da arama yapılırken, gözaltına alınan askerler arasında yüksek rütbeli subayların da olduğu, Gebze’de gözaltına alanan 4 kişinin ise TÜBİTAK’ta görevli 4 kriptoloji uzmanı olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında emekli albay İ. S ve Antalya’da bir kişi de gözaltına alındı. Balıkesir Erdek Mayın Filo Komutanlığı’nda görevli bir binbaşının evinde ve karargâhtaki odasında arama yapıldı. İzmir’in Foça İlçesi’ndeki Deniz Üs Komutanlığı’nda da arama yapıldı. Deniz Albay M.K.E.’nin lojmandaki dairesi ve üsteki odasında yapılan aramalardan herhangi bir sonuç çıkmadığı, gözaltı işlemi yapılmadığı kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuzkan Köksal ile Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, dün Başbakanlığa gelerek Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştü. Köksal, gazetecilere, bütçe çalışmaları için Başbakanlığa geldiklerini söyledi. Ancak iki müdürün, operasyon hakkında Erdoğan’a bilgi verdikleri öğrenildi. Erdoğan, dün sabah saatlerinde de Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bir saat görüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem