Gençlik, Malazgirt kahramanlarını Ahlat’ta Fener Alayı ile yad edecek

Malazgir Zaferi'nin 947. yılı kutlamaları hazırlıkları devam ediyor.

Gençlik, Malazgirt kahramanlarını Ahlat’ta Fener Alayı ile yad edecek

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Okçuluk Vakfı’nın, 23-26 Ağustos’ta, Malazgirt Zaferinin 947. yılı münasebetiyle gerçekleştireceği anma programında gençlerin katılımıyla Bitlis’in Ahlat ilçesinde Fener Alayı gerçekleştirilecek. 1071 izcinin de katılacağı yürüyüş sırasında 300 metrelik dev Türk Bayrağı açılacak. 

Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 947. yıl dönümü Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenecek törenlerle kutlanacak. 
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Okçuluk Vakfı’nın, 23-26 Ağustos tarihlerinde, Malazgirt Muharebesi’nin 947. yılı münasebetiyle gerçekleştireceği anma programı, bu yıl bir ilke tanıklık edecek. 
24 Ağustos’ta saat 20.00’de Ahlat’ta gençlerin katılımıyla şanlı ecdadı anmak adına Fener Alayı gerçekleştirilecek. Atlı birliğin liderliğinde, Mehteran Takımı eşliğinde yürüyecek gençler, Malazgirt kahramanlarıyla 947 yıl sonra aynı coğrafyada Anadolu’ya adım atma duygusunu yaşayacak. Zafer Yürüyüşü sırasında ayrıca 300 metrelik dev Türk Bayrağı açılacak. 

Gençler, Malazgirt Savaşının tarihini sembolize eden 1071 izci ve vatandaşlar, Çanakkale, Sarıkamış ve İstiklal Savaşımız gibi, milletçe birliğimizin en önemli sembollerinden biri olan Malazgirt Zaferini ve şanlı ecdadımızı Fener Alayı'yla yad edecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler