Gençleri evlilikten soğutan sebep

Evlenmek, bir yuva kurmak ve çocuk sahibi olmak her ne kadar güzel olsa da, bir o kadar zahmetli ve zorlu bir iş. Günümüzün yaşam koşullarında ise bu durum daha da zorlayıcı. Çünkü her geçen gün pahalılaşan dünya insanların maddi durumunu zorlamakla birli

Gençleri evlilikten soğutan sebep

Evlenmek, bir yuva kurmak ve çocuk sahibi olmak her ne kadar güzel olsa da, bir o kadar zahmetli ve zorlu bir iş. Günümüzün yaşam koşullarında ise bu durum daha da zorlayıcı. Çünkü her geçen gün pahalılaşan dünya insanların maddi durumunu zorlamakla birlikte manevi durumunu da etkiliyor. Bunun en somut kanıtı ise 20 - 30 yaş arası gençlerin artık evliliğe o kadar sıcak bakmamaları.

"Sonuçlara baktığımda üzülüyorum"

İngiltere'de İngiliz 'Evlilik Birliği' kurumu tarafından gerçekleştirilen araştırmada şu an 20 yaşlarında olan gençlerin yüzde 48'inin evleneceği belirtildi. Özellikle maddi durumu kötü olan kişiler evliliğe artık sıcak bakmıyor. Bu durum evlilik ile ekonomik durumun ilişkisini gözler önüne seriyor. Kurumun kurucusu Paul Coleridge, "Sonuçlara baktığımda yeni jenerasyon ve onların çocukları için üzülüyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem