Genç subaylar tutuklandı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 teğmen ile 1 askeri öğrenci tutuklandı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesindeki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesine

Genç subaylar tutuklandı
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 teğmen ile 1 askeri öğrenci tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesindeki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen 4 teğmen ile 1 askeri öğrencinin işlemleri tamamlandı.

Mahkeme, söz konusu kişilerin tutuklanmasına karar verdi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan 4 teğmen ile 1 askeri öğrenci, Hasdal'daki askeri cezaevine gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde nöbetçi mahkemenin kararının ardından gazetecilere açıklama yapan Avukat Yusuf Erikel, müvekkilleri teğmenler M.A.Ç, E.M, N.Ç. ve H.H.U. ile askeri öğrenci Y.T'nin tutuklanarak. Hasdal'daki askeri cezaevine gönderildiğini söyledi.

Erikel, daha önce gözaltına alınan Neriman ve Kemal Aydın çiftiyle telefonla görüşmeleri dışında müvekkilleri hakkında bir suçlama bulunmadığını kaydetti.

''Teğmenlerin görüşmelerinin tamamen komutanlarının bilgisi dahilinde olduğunu'' savunan Erikel, şunları söyledi:

''Biri Hakkari'de, biri Bitlis'te, biri Foça'da görev yapan, her biri daha yeni 30 Ağustos'ta görev yerine gitmiş bu teğmenlerin suçları yok. Öğrenciyi bile tutukladılar. TSK'nın 5 teğmeninin terör örgütü üyesi olduğu görülmemiştir. İtirazlarımızı yapacağız'' şeklinde konuştu.

Avukat Erikel, gazetecilerin ''darbe suçlaması olup olmadığına'' ilişkin sorularına da ''Yeni göreve başlayan adam ne zaman darbe yapacak'' yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler