Genç: Kadınların çalışma koşulları iyileştirilmeli

Başkan Genç "Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Çalıştayı'na katıldı. 

Genç: Kadınların çalışma koşulları iyileştirilmeli

Ortahisar Belediye Bakanı Av. Ahmet Metin Genç HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Çalıştayı'na katıldı. 

Çalıştayda katılımcılara hitap eden Başkan Genç, Trabzon'da bir kadın milletvekilinin olması nedeniyle gururlu olduğunu belirterek,  "Yasama işi, kanun işi çok önemli. Ne mutlu bize ki, böyle temsil noktasında böyle bir şansımız var. Bir kadın milletvekilimizin olması nedeniyle şehrimizin adına gururlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Belediyemizde de 195 kadın çalışanımız var. Bu manada da gururluyuz." dedi. 

Genç: Kadınların çalışma koşulları iyileştirilmeli

"KADIN DOSTU İŞYERİ ÖDÜLÜ ALDIK"

HAK-İŞ tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırmada Ortahisar Belediyesi'ne kadın dostu işyeri ödülü verildiğini belirten Başkan Genç, " Sendika genel merkezimizin 2016 tarihinde yaptığı araştırmada da Ortahisar Belediyesi olarak  kadın dostu işyeri ödülü aldık. Yeni belediye binamızda da çocuklu kadın çalışanlarımız için bir kreşimiz de olacak. Bütün çalışanlarımızın tamamının sendikalı olmasını istedim. Genelde idareden dolayı çalışanlar sendikalı olmak istemezler. Şu  anda çalışanlarımızın tamamı sendikaladır. Bu da çok önemli. Çünkü kolektif faaliyetlerin hak arama anlamında çok önemli olduğunu biliyorum. Ben bu manada toplantımızı tebrik ederken, genel merkezimize şükranlarımı sunuyorum. Bu toplantının içeriğinin kadınlarımızın çalışma hayatının eksikliklerini, uyumu giderme amacına matufken diğer yönüyle de çalışmayla beraber ülke ekonomisine verimli netice alma amacına matuf olarak ülke ekonomisine de ciddi bir katkı olacağını düşünüyorum. Biz bir taraftan çalışma koşullarını iyileştirmek, uyumlaştırmak ama bir taraftan da  bu vesileyle verimi artırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Bu manada da kadınlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmeliyiz ve çalışma hayatına uyumunu sağlamalıyız.  Çünkü biz kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle, yaşlılarımızla, çoluk çocuğumuzla bu topraklarda ilelebet medeniyetimizin ve inancımızın bize yüklediği sorumluluğu hakkıyla yerine getirme anlayışındayız. Böyle bir dönemdeyiz. Onun için bu çalışmaların çok çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Toplantımızı, tebrik ediyorum, kutluyorum. Ve sekiz ilimizden bir tanesinin Trabzon olması nedeniyle de ayrıca teşekkürlerimi ifade ediyorum." diye konuştu.  

Çalıştaya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ile çok sayıda kadın çalışan katıldı. 

Genç: Kadınların çalışma koşulları iyileştirilmeli

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem