Genç: “Avukatlar, hukuk devletinin güvencesidir”

Başkan Genç'ten avukatlar günü mesajı!

Genç: “Avukatlar, hukuk devletinin güvencesidir”

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “5 Nisan Avukatlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Mesajında, avukatlar gününü kutlayan Başkan Genç, avukatlık mesleğinin hak ve adaletin sağlanmasında en önemli mihenk taşlarından biri olduğunu kaydetti. 

Hukuk ve adalet sisteminin bütün insanlar için hiçbir ayrım gözetmeden eşit şekilde işletilmesi için avukatların çok önemli rolü ifa ettiğini belirten Başkan Genç şunları söyledi;

"Hukuk devletinde adalet mekanizması ırk, cinsiyet, statü ayrımı gözetmeden bütün insanların kanunlar karşısında eşit muamele görmesi için vazgeçilmez unsurların bir tanesidir. Bu mekanizmanın hiç şüphesiz ki, en önemli yapı taşlarından bir tanesi de avukatlardır. Geçmişten günümüze avukatlar adaletin yerini bulmasında hiç şüphesiz ki, çok büyük roller üstlenmişlerdir. Bu anlamda “Adalet Mülkün Temeledir” sözünde hayat bulan adalet mefhumunun sağlıklı, sorunsuz ve herkes için eşit şekilde yürütülmesi; ancak avukatların görevlerini bağımsız ve hür bir şekilde yürütmesiyle mümkündür. Adaletin olmadığı bir yerde hak ve hukuktan bahsedilemez. Uzun yıllar avukatlık yapmış bir hukukçu olarak, avukatların adaletin tecelli etmesinde büyük gayretler sarf ettiğinin herkes tarafından idrak edilmesi bu mesleğin saygınlığı ve itibarı açısından son derece önemli bir konudur.” 

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇİN…”

 “Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin sağlıklı bir çerçevede yürümesi için büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren avukatlar; aynı zamanda demokratik hukuk devletinin de güvencesidir. Hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel taşı ve en büyük güvencesi olan, savunma mesleğinin temsilcileri olan avukatlarımızın bu özel gününü kutlar, avukatlık mesleğinin sorunlarının çözülmüş olduğu daha güzel günlere kavuşmanızı dilerim."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler