Gemi can çekişiyor

Trabzon Limanı'na Kamboçya bayraklı olduğu için yaklaşamayan Trans Akbaş Gemi İşletmesi'ne ait gemi, 3 aydır Faroz açıklarında demir atmış durumda bekliyor.

Gemi can çekişiyor

Trabzon Limanı'na Kamboçya bayraklı olduğu için yaklaşamayan ve haczedilen Trans Akbaş Gemi İşletmesi'ne ait 1532 grostonluk gemi, 3 aydır Faroz açıklarında demir atmış durumda bekliyor.

3 Türk ve 2 Gürcü mürettebatı bulunan Kaptan Dursun Akbaş adlı gemide yakıt ve gıda sorunu yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre, Alacaklıları tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan gemi sahibine icra kararı çıkmasıyla gemi haczedildi.

Sahibinin Sürmeneli olduğu öğrenilen Kamboçya bayraklı gemiye Türk yetkililerinin müdahale etme şansı yok. Borçlarından ötürü hacze tabi tutulduğu öğrenilen geminin içerisindeki mürettebatında aylardır maaşlarını alamadıkları öğrenildi. Trabzon İcra Müdürlüğü'nün haczedilen geminin kısa sürede satılması tebligatında bulunduğu belirtildi.

Haczedilen geminin kısa zamanda satılması gemideki insanların kurtuluşu olacak. Aksi takdirde ise gemi mürettebatı gemiyi bu haliyle birlikte terk edemeyecekler. Dışarıdan gelen yardımlarla birlikte hayatlarını idame ettirmeye çalışan gemi mürettebatı yetkililerden acil yardım bekliyor.

14 Ekim'den bu yana Faroz açıklarında bulunan gemi mürettebatı ile irtibat halinde olan Trabzon Liman İşletmeleri Müdürü Muzaffer Ermiş, yaptığı açıklamada, Trans Akbaş Gemi İşletmesi'ne ait 1532 grostonluk Kamboçya bayraklı gemi, Trabzon Limanı'ndan almış olduğu klinger yükünü (dökme demir) Rusya Poti Limanı'na boşalttıktan sonra tekrar Trabzon'a döndü. 14 Ekim tarihinden beri liman açığında denizde beklemekte. Geminin içinde 5 mürettebatı olan gemide bulunan şahısların 3'ü Türk, 2, si Gürcü. Geminin yakıtı ve kumanyası bitti. Bu insanlar aylardır gemide mürettebat olarak çalışıyorlar, hem gemiyi kolluyorlar, hem de kendileri görevlerini sürdürüyorlar. Şirketin gemiye borçlarından ötürü gemiye sahip çıkmamalarından dolayı oradaki insanların mağduriyeti söz konusu.

Yakıt ve kumanya konusunda insanlık adına yardımcı olunmaya çalışılıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem