Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan salgın açıklaması

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Gazze'de bir günde çoğu çocuk 3 bin 150 kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan salgın açıklaması

İsrail'in tam ablukası ve bombardımanı altında olan Gazze'de şimdi de salgın hastalık tehlikesi baş gösterdi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bir günde çoğu çocuk 3 bin 150 kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildiğini açıkladı.

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı operasyonuna ardından tam abluka ve bombardıman altına alınan Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Gıda, su ve elektriğin verilmediği kentte en önemli ihtiyaç ise yakıt. Yakıt yetersizliği sebebiyle hastanelerde sistemler çöktü. Son olarak Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre bir günde çoğu çocuk 3 bin 150 kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildi.

GÜNLERDİR ARALIKSIZ VURUYORLAR
İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları 18 gündür devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi tesisi ve merkezi hastanesi olan Şifa Hastanesi çevresine saldırı gerçekleştirdi. Yüzlerce yaralı ve hastanın tedavi gördüğü, binlerce kişinin ise sığındığı hastanenin çevresi saldırı nedeniyle yoğun duman bulutuyla kaplandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan salgın açıklaması

YAKIT BİTTİ, SİSTEM ÇÖKTÜ
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukası nedeniyle yakıt bittiği için hastanelerdeki cihazlar güneş enerjisi ile çalıştırılıyor. Bazı hastanelerde ise doktorlar yaralıları cep telefonu ışığıyla tedavi ediyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beit Lahia kentinde Endonezya Hastanesi'nde dün gece yakıtın bitmesi sonucu elektrik kesildi. Hastanedeki doktorlar, çok sayıda hastanın solunum cihazına bağlı olması nedeniyle can kayıpları yaşanmasından endişe ediyor.

HASTANELERDEKİ MALZEMELER TÜKENDİ
Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Hastanelerimizdeki sağlık sistemi tamamen çöktü" denildi. Filistin Kızılayı Gazze Müdürü Dr. Bashar Murad, çocuklar için süt bile bulamadıklarını açıklayarak "Hastanelerdeki malzeme tükendi, 10'dan fazla hastane hizmet dışı kaldı." dedi.

6 BİNE YAKIN İNSAN CAN VERDİ
Öte yandan Filistin'de İsrail'in 7 Ekim'den beri süren saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 5.791'e yükseldi. Saldırılarda yaralananların sayısı ise 16 bini aştı.

ÇÖP YIĞINLARI SALGIN HASTALIK RİSKİNİ ARTIRIYOR
Gazze Şeridi'nde kamu hizmetleri durma noktasına geldi. Belediyelere bağlı kamyonların saldırı riski nedeniyle çöpleri toplayamaması sonucu çöpler sokaklarda ve yerleşim yerlerine yakın alanlarda birikiyor. Oluşan çöp yığınları çatışmaların yaşandığı bölgede salgın riskini arttırarak insani krizi daha da derinleştiriyor.

"HASTALIKLARIN YAYILMASINA YOL AÇACAK"
Gazze Şeridi'nin merkezindeki Maghazi'nin belediye başkanı Dr. Hatem Al-Ghamri, kamyon şoförlerinin İsrail'in hava saldırılarının hedefi olmamak için görevlerini yapamadığını söyledi. Ghamri, "Çöpün toplanamaması, hastalıkların yayılmasına ve halkın acılarının artmasına neden olacak büyük bir sorundur" dedi. Ghamri, rastgele çöp toplama alanları oluşturulduğunu, ancak bunların yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem