Futbolcu cinayetinde flaş gelişme: 8 şüpheli yakalandı
İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 19 Mart gecesi yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 21 yaşındaki futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde önemli bir gelişme yaşandı. Olayın şüphelisi Alaattin Kadayıfçıoğlu, Beşiktaş’ta düzenlenen operasyonla yakalandı.
Olay Ümraniye’de yaşandı
Türkiye gündemine oturan olay, Ümraniye Sıddık Sokak’ta meydana geldi. Kars 36 Spor forması giyen Kubilay Kaan Kundakçı (21), Rapçi Canbay’ın da bulunduğu araçta silahlı saldırıya uğradı.
Saldırıda ağır yaralanan genç futbolcu, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kundakçı’nın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Barıştırma girişimi iddiası
İddiaya göre Rapçi Canbay & Wolker grubundan Vahap Canbay, bir süre önce ayrıldığı şarkıcı Aleyna Kalaycıoğlu ile yeniden barışmak istedi. Bu süreçte, aralarının iyi olduğu belirtilen Kubilay Kundakçı’dan yardım talep etti.
Kundakçı, Canbay ve arkadaşlarıyla birlikte Kalaycıoğlu’nun bulunduğu stüdyonun önüne gitti. Grup araç içerisinde beklediği sırada saldırı gerçekleşti.
Araçla gelip ateş açtılar
İddiaya göre olay yerine iki lüks araçla gelen şüpheliler, araç içerisindeki gruba silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Kubilay Kundakçı ağır yaralandı.
Olayın ardından polis ekipleri kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.
Ünlü iş insanının oğlu çıktı
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmada saldırıyı gerçekleştiren kişinin ünlü armatör Bilal Kadayıfçıoğlu’nun oğlu Alaattin Kadayıfçıoğlu olduğu tespit edildi.
Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun daha önce Hülya Avşar’ın kızı Zehra Çilingiroğlu ile yaşadığı ilişki de kamuoyuna yansımıştı.

8 kişi gözaltına alındı
Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün koordineli çalışması sonucu Alaattin Kadayıfçıoğlu Beşiktaş’ta yakalandı.
Operasyon kapsamında M.R. (52), H.C.A. (25), M.K. (59), E.T. (63), A.Ö. (46) isimli erkekler ile A.T. (28) ve Z.K. (50) isimli kadın şüpheliler olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı. Olayda kullanılan silah da ele geçirildi.
Aleyna Kalaycıoğlu için ek gözaltı talebi
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aleyna Kalaycıoğlu hakkında bir gün ek gözaltı kararı talep edildi. Kalaycıoğlu’nun Cinayet Büro Amirliği’nde sorgusunun sürdüğü belirtildi.
Kamera görüntülerine ulaşıldı
Olayın ardından yapılan incelemelerde şüphelilerin olay yerine geliş ve kaçış anlarına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldığı kaydedildi.
Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü belirtildi.

Kaynak:HABERTÜRK

