Fransızlar: Asker, geçici cumhurbaşkanı olsun!

Fransızların yarısına göre ülkede yeni terör saldırıları olması halinde geçici olarak bir askerin cumhurbaşkanı seçilebileceği görüşünü paylaştığı ortaya çıktı.

Fransızlar: Asker, geçici cumhurbaşkanı olsun!

Fransa'da yapılan bir anket sonucunda, Fransızların yarısına göre ülkede yeni terör saldırıları olması halinde geçici olarak bir askerin cumhurbaşkanı seçilebileceği görüşünü paylaştığı ortaya çıktı.

Yapılan ankete göre Fransızların yüzde 60'ı  Fransa'nın teröre karşı savaş halinde bir ülke olduğunu görüşünü savunuyor.

Ankete göre Fransızların yüzde 55'i teröre karşı ülkede istisnai önlemlerin alınmasına ve güvenliği sağlamak için özgürlüklerin kısıtlanmasına hazır durumda.

Ülkede yeni terör saldırıları olması halinde geçici olarak bir askerin cumhurbaşkanı seçilmesinden yana olanların oranı yüzde 50 olarak belirlendi. Merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinin sempatizanların yüzde 58'i ve aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin sempatizanlarının yüzde 71'i bu görüşü paylaşıyor.

Fransızların yüzde 54'ü terörle mücadele konusunda orduya güveniyor. Bu konuda polise duyulan güvenin oranı yüzde 20, adalete yüzde 9 ve hükümete yüzde 7 olarak belirlendi.

HÜKÜMETİN SORUNLARI ÇÖZECEĞİNE DE İNANILMIYOR

Fransızların yüzde 52'si alım gücü, yüzde 46'sı vergi ve yüzde 28'si emeklilik konularında hükümetin çalışmalar yapması gerektiğini kaydediyor ve aynı zamanda yapılan anketlerde özellikle sarı yeleklilerin eylemlerinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da hem popülaritesinin hem güvenirliğinin azaldığı yönünde sonuçlar ortaya koyuluyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem