Fotojenik olmanın ipuçları

Güzel olmasalar bile fotoğraflarda çok güzel çıkan kişilere herkes özenir. Bu insanların fotoğraflarını incelerseniz öncelikli olarak fark edeceğiniz şey rahat görünümleri olacaktır. İlk kural rahat olmak ve moralinizin bozuk olmamasından geçiyor. Tabii s

Fotojenik olmanın ipuçları

Güzel olmasalar bile fotoğraflarda çok güzel çıkan kişilere herkes özenir. Bu insanların fotoğraflarını incelerseniz öncelikli olarak fark edeceğiniz şey rahat görünümleri olacaktır. İlk kural rahat olmak ve moralinizin bozuk olmamasından geçiyor. Tabii sonrasında teknikler. Fotojenik olmak artık bir sır değil. Poz vermeyin poz verirseniz kötü çıkarsınız. Ya da en azından poz vermemiş gibi görünün. İşte öncelikli püf nokta bu!

Kendini tanı: Gülmek herkese yakışır! Fotoğrafında seni sen yapan mimiklere ve duygulara yer ver.

Ayna karşısında pratik: Tüm fotoğraflarda ve kamera önünde, iyi görünmenin yolu ‘kendine güven’den geçiyor! Güzel çıkacağınıza odaklanın! Ayna karşısında pozlar verin ve en iyisinin hangileri olduğunu seçin.

Kendinizle barışık olun: Kırışıklıklar ve büyük kulaklarınızla gurur duyun! Çünkü onlar sizi özgün yapar. Kusurlarınızla barışık olmazsanız bu memnuniyetsizlik fotoğraflarınıza da yansır.

Poz açınızı keşfedin: Sağ veya sol profilinizde; kendinizi en çok nasıl beğeniyorsanız, o taraftan poz vermeye özen gösterin. Cilt lekeleri veya sivilcelere karşı, objektifi biraz geri de tutun. Işık oyunlarıyla da pürüzleriniz görünmeyecektir.

Doğru ışığı yakalayın: Doğal ışıklar sizi her zaman daha doğal gösterecektir. Günün doğal ışığını yakalayabileceğiniz ışık size dosttur. Fazla flaş , körlük yaratan gölgelere neden olur.

Anahtar kelime: Konfor!: Haydi biraz gevşe! Çünkü rahat hissettiğin zaman ‘kendin’ olursun ve yapmacıklıktan çıkarsın!

Gün batımı mucizesi: Bu saatlerde hep sihirli bir ışık yakalayabilirsiniz. Masum, pürüzsüz ve doğal bir görünüm kazanacaksınız.

Aşağıda tutmaktan korkmayın: Daha ciddi ve asi bir poz elde etmek istiyorsanız, objektife yukarıdan bakın. Bu tür pozlar sizi farklılaştırır.

Parlak gözler: Gözlerinizi kısmayın. Açın ve en anlamlı bakışınızı atın! Gözlerinin içi gülen insanlar her zaman harika görünür.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem