Fetva hattına çıldırtan sorular

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan ’Alo fetva’ hattında görev yapan vaizlere vatandaşlar tarafından gelen sorular hem şaşırtıyor hem güldürüyor. Vaiz Mustafa Şerif Yeniçağ, arayanlar tarafından kendilerine, "Benim emekliliğime ne kadar kaldı?",

Fetva hattına çıldırtan sorular
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan ’Alo fetva’ hattında görev yapan vaizlere vatandaşlar tarafından gelen sorular hem şaşırtıyor hem güldürüyor. Vaiz Mustafa Şerif Yeniçağ, arayanlar tarafından kendilerine, "Benim emekliliğime ne kadar kaldı?", "Benim ödemelerimin toplamı ne kadar?" şeklinde ilginç soruların yöneltildiğini söyledi.
 
Dini soruları cevaplamaya çalışan vaizler, kimi zaman ilginç ve şaşırtan olaylarla karşılaştı. Manisa İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan Vaiz Mustafa Şerif Yeniçağ, Diyanet tarafından başlatılan ve Manisa’da iki yıldır il müftülüğü tarafından uygulanan ’190 Alo Fetva Hattı’nı 2014 yılında yaklaşık 4 bin 800 kişinin aradığını söyledi. Vaiz Yeniçağ, vatandaşların günlük yaşantılarla ilgili konularda bilgi almak için aradığı çağrı merkezinde 6 görevlinin hizmet verdiğini belirterek kimi zaman "Benim emekliliğime ne kadar kaldı?", "Benim ödemelerimin toplamı ne kadar?" gibi sorularla karşılaştıklarını söyledi. İlginç sorular karşısında şaşırdıklarını ifade eden Şerif Yeniçağ, "Özellikle ailevi sorular çoğunlukta oldu. Aile hayatıyla ilgili boşanma, nişan, nikah gibi soruların yanı sıra hattımız bazen dert dinleme danışmanlık görevi gördü. Yeminler, taharetle ilgili sorular da ağırlıkta geliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem