FETÖ soruşturmasında son durum

Askeri Casusluk davasında yargılananlar aleyhine sahte delil ürettikleri iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde yapılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında çoğu polis 10 kişinin yapılan sorgulamasında hakim, "Gizli bilgi ve belgeleri neden sızdırıl

FETÖ soruşturmasında son durum

Askeri Casusluk davasında yargılananlar aleyhine sahte delil ürettikleri iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde yapılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında çoğu polis 10 kişinin yapılan sorgulamasında hakim, "Gizli bilgi ve belgeleri neden sızdırıldı" sorusunu sordu. Savunma yapan bazı polisler, amirlerinden aldıkları emirleri yerine getirdiklerini söylediler. Askeri Casusluk davası sanıklarının savunma yaptığı aynı koltuklara oturan sanıklara, "FETÖ/PDY terör örgütüne neden üye oldukları, askeri personele neden sahte evraklarla kumpas kurdukları, bu yolla devlet bürokrasisinde varmak istedikleri nihai hedefin ne olduğu, dijital verilerin nasıl oluşturulduğu, özel hayatın gizliliğinin ihlali" gibi çok sayıda sorular yöneltildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasıyla FETÖ/PDY'nin yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve bürokraside taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yapılarak, davanın şüphelilerini kamuoyunda itibarsızlaştırıp tasfiye edilmesini amaçladıkları iddiasıyla aralarında üst düzey emniyet müdürü ve merkez valilerinin de bulunduğu 36 kişinin sorgusu sürüyor. Cuma akşamı 16.00'da başlayan sorgulamada sanıklara, Askeri Casusluk davasında yargılanan sanıklara sorulan soruların aynısı yöneltildi. Aralarından çoğu polis 10 kişinin yapılan sorgulamasında hakim, "Gizli bilgi ve belgeleri neden sızdırıldı" sorusunu sordu. Savunma yapan bazı polisler, amirlerinden aldıkları emirleri yerine getirdiklerini söylediler. Polisler savunmasında, "Bir çok önemli evrağa amirlerimiz imza atmayıp bize paraf ettirdi. Biz verilen emirleri yerine getirdik" dediler.

AYNI KOLTUKLARDA AYNI SORULAR

Fetullah Gülen'in "bir numaralı şüpheli" olarak arandığı soruşturmada gözaltına alınan 49 kişiden 13'ü, sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Aralarında Gülen'in de bulunduğu 8 kişiye ise halen ulaşılamadı. 36 sanık ise "Terör örgütü kurmak, üyesi olmak ve örgüt adına faaliyetler yürütmek, örgüt adına kamu personelinin resmi belgede sahteciliği, özel hayatın gizliğini ihlal, kişisel verileri kanunsuz elde etmek ve saklamak, sahte delil üretmek" gibi iddialarıyla nöbetçi mahkemede savunma yapıyorlar. Askeri Casusluk davası sanıklarının savunma yaptığı aynı koltuklara oturan sanıklara, "FETÖ/PDY terör örgütüne neden üye oldukları, askeri personele neden sahte evraklarla kumpas kurdukları, bu yolla devlet bürokrasisinde varmak istedikleri nihai hedefin ne olduğu, dijital verilerin nasıl oluşturulduğu, özel hayatın gizliliğinin ihlali" gibi çok sayıda sorular yöneltildi. Sanıklara ayrıca "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davası"na esas teşkil eden dijital verilerin sahte olduğuna yönelik kanıtlar ve TÜBİTAK raporları da gösterildi. İfadesi alınan 9 şüpheli, örgütle bağlantılarının olmadığını söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem