FETÖ operasyonu: 28'i muvazzaf 42 gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 28'i muvazzaf 42 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

FETÖ operasyonu: 28'i muvazzaf 42 gözaltı

Izmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile izmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında muvazzaf askerlerin  de bulunduğu 45 kişi hakkında gözaltı işlemi başlattı.

17 ilde eşzamanlı başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı işlemi başlatılan 45 şüpheliden 42’sinin askerler olduğu öğrenildi. Haklarında gözaltı işlemi başlatılan 42 askerden ise 28’nin muvazzaf asker olduğu; binbaş, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubay rütbelerinde olduğu öğrenildi.

Yine operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 kişinin ise daha önceden KHK ile mesleklerinden atılan ve ByLock kullanıcısı olduğu bildirildi. Operasyonda şimdiye kadar gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmak üzere İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem