ABD Merkez Bankası (FED) faizleri 25 baz puan arttırdı. 26-07-2023

ABD Merkez Bankası (FED) faizin 25 baz puan artırıldığını açıkladı.

ABD Merkez Bankası (FED) faizleri 25 baz puan arttırdı. 26-07-2023

ABD Merkez Bankası, uluslararası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.

Banka, beklentiler doğrultusunda politika faizini 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25 - 5,50 aralığına çekti.

ABD Merkez Bankası (FED), küresel piyasaların gözünü diktiği faiz kararını açıkladı. Geçen ayı pas geçen FED, politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 - 5,50 aralığına çekti.

PİYASALARIN BEKLEDİĞİ GİBİ OLDU
Fed'in kararı, piyasaların beklentileriyle doğru orantılı oldu. Uluslararası piyasalar, 25 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakıyordu

22 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ
Fed'in son faiz artırımı, 22 yılın en yüksek seviyesi oldu. Fed böylece faizleri 2022'den bu yana 11. kez artırdı. Karar metninde enflasyonu düşürmek için ilave sıkılaştırmanın ölçüsünün değerlendirileceği vurgulandı. Fed, 15 ay süren sıkılaşmanın ardından enflasyonda yavaşlama sinyalleriyle Haziran toplantısında oybirliğiyle faizleri değiştirmeme kararı almıştı.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU YÜZDE 3'E GERİLEMİŞTİ
Başkan Jerome Powell, gelecek toplantılarda yetkililerin daha fazla faiz artışını uygun gördüğünü söylemişti. ABD'de son açıklanan Haziran ayı enflasyonu yıllık yüzde 3 olarak 2 yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem