Feci kaza: 3 ölü, 49 yaralı

Kayseri'nin Bünyan İlçesi yakınlarında yoğun sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 49 kişi de yaralandı.Kayseri-Malatya kara yolunun 63. kilometresinde, sürücülerinin kimliği belirlenemeyen 34 FC 0534 ve 46 HS 35

Feci kaza: 3 ölü, 49 yaralı

Kayseri'nin Bünyan İlçesi yakınlarında yoğun sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 49 kişi de yaralandı.

Kayseri-Malatya kara yolunun 63. kilometresinde, sürücülerinin kimliği belirlenemeyen 34 FC 0534 ve 46 HS 359 plakalı TIR'larla, 34 DC 7655, 23 HA 323, 34 UFU 44 ve 71 DF 002 plakalı otobüsler, buzlanma ve sis nedeniyle çarpıştı.

Yoğun sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle 4'ü otobüs, 2'si TIR olmak üzere bir çok araç birbirine girdi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, henüz isimleri belirlenemeyen 3 kişi öldü, 49 kişi de yaralandı.

Kaza sonrası bölgeye sevk edilen çok sayıda ambulans, görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü yolda güçlüklü olay yerine ulaştı.

YARALI SAYISI 49

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, Bünyan İlçesi yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında yaralananların sayısının 49 olduğunu açıkladı.  İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, "Kazada, 3 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 49 kişi de yaralandı. Yaralılardan 24'ü Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9'unu Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nde 16'sı da özel hastanelerde tedaviye alındı" dedi

“OLAY YERİ ADETA MAHŞER YERİ GİBİYDİ”

Özel Tekden Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Seyfi Menteş, Elazığ'dan arkadaşlarıyla birlikte bir ihale işi için Ankara'ya gitmekte olduğunu söyledi.

Kazanın, uyuduğu sırada meydana geldiğini ifade eden Menteş, “Camın patlamasıyla uyandım. Bizim otobüste çok fazla yaralı ve hasar yoktu. Beni hastaneye getirdiler. Arkadaşlarım yollarına devam etti” dedi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yakup Bahar da, bayram tatili için geldiği memleketi Kahramanmaraş'tan Ankara'ya gittiği sırada kazanın meydana geldiğini anlattı.

Kazaya uykuda yakalandığını ifade eden Bahar, “Görültüyle uyandım. Önümüzdeki TIR yolun ortasına devrilmiş. Yolda kaygandı galiba. Bizim otobüs duramayarak TIR'a çarpmış. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim” diye konuştu.

Murat Bahçeci de, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda memur olduğunu ve bayram tatilini geçirdiği Elazığ'dan Ankara'ya döndüğünü belirtti.

İçinde bulunduğu otobüse arkadan başka bir aracın çarptığını dile getiren Bahçeci, şunları anlattı:

“Yüzüme cam sıçradı. Emniyet kemerim takılı olmasaydı belki ben de aşağı düşebilirdim. Çok şükür, ufak tefek sıyrıklarla atlattık. Kazadan sonra otobüsten inerek çevreye baktık. 3-4 otobüs birbirine girmişti. Olay yeri adeta mahşer yeri gibiydi. Hala kazanın etkisindeyim.”

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem