Fazla seçmen, listelerde sorun!

SEÇİM TAKVİMİ"Seçim takvimi ne zaman belirlenecek?" sorusu üzerine Aydın,"Seçim takvimi hazırlanıyor. Komisyon bitirdi.1 Ocak'tan önce açıklayacağız. Seçmen kütüklerinin kesinleşmesini bekliyoruz." Türkiye Nüfus İdaresi yetkilileri ile yarın bir araya gel

Fazla seçmen, listelerde sorun!

SEÇİM TAKVİMİ
"Seçim takvimi ne zaman belirlenecek?" sorusu üzerine Aydın,"Seçim takvimi hazırlanıyor. Komisyon bitirdi.1 Ocak'tan önce açıklayacağız. Seçmen kütüklerinin kesinleşmesini bekliyoruz."

Türkiye Nüfus İdaresi yetkilileri ile yarın bir araya geleceklerini ifade eden Aydın,"Basında seçmen kütüğü ile ilgili birçok haber var. Bu bizim kusurumuz değil. Biz MERNES'ten aldığımız bilgileri seçmen kütüğü haline getirerek güncelleştirme yoluna gittik. Güncelleştirmenin amacı itirazı olan varsa itiraz etmesidir. Bazı sorunlar çıktı. Bu sorunların kaynağı nedir?Bunları konuşacağız.Deniyor ki, bir adreste birden fazla adam var.Mesela bunları araştırıyoruz."

PKK'LILARIN LİSTEDE OLMASI
Bir gazetecinin, "PKK'lıların listede olması doğal mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi;"Doğaldır tabi ki arkadaşlar. O kişi T.C. vatandaşı ve mahkemece mahkum olmamış... Seçmen kütüğüne kimler yazılır bu belli. Bu terörist olan kişileri mesela asker yakaladı ve cezaevine girdi. Bu kişi yine oy kullanacak çünkü hükümlü değil. Hükümlü olursa ancak oy kullanamaz. Tutuklu olanlar oy kullanabilir.

MÜKERRER OY
Mükerrer oy iddiasına da sert bir dille karşı çıkan Aydın,"Mükerrer olmaz. Mükerrer iddiası olan getirsin görelim. Yok böyle bir iddia. Çünkü T.C. kimlik numarası kişilerin belli. Bize öyle somut bir iddia gelmedi. Başkasının yerine de oy kullanma olamaz. Sandık başındaki memur hakkı ile görevini yapıyorsa olamaz. Kullanıyorsa sandık başındaki kişiler buna göz yumuyordur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler