Fazıl Say'dan mesaj var

PİYANİST Fazıl Say, vokali Serenad Bağcan ile birlikte Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinin daha önce köy olan Karaözü Mahallesi'nde konser verdi. Ömer Hayyam’ın rubailerini Twitter hesabından paylaştığı için gördüğü tepkiler üzerine 2013 yılında 10 ay ceza al

Fazıl Say'dan mesaj var
PİYANİST Fazıl Say, vokali Serenad Bağcan ile birlikte Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinin daha önce köy olan Karaözü Mahallesi'nde konser verdi. Ömer Hayyam’ın rubailerini Twitter hesabından paylaştığı için gördüğü tepkiler üzerine 2013 yılında 10 ay ceza alan Say, bir müzik arasında "Ömer Hayyam benim yakınım olur" dedi. 
 
Ressam, gazeteci ve yazar Fikret Otyam’ın isminin verildiği Kültürevi’nin daveti üzerine düzenlenen Fazıl Say ve Serenad Bağcan konserine, ünlü piyanistin babası Ahmet Say, Fikret Otyam, davetliler, müzikseverler ve Karaözü halkı ilgi gösterdi. Belde meydanına kurulan platformda piyanosunun başına geçen Fazıl Say, bestelediği Nazım Hikmet’in ‘Memleket’ şiirini seslendirerek konserine başladı. Serenad Bağcan’ın vokalistliği ile devam eden konserde Fazıl Say, bestelediği Ömer Hayyam’ın ‘Akılla bir konuşmam oldu dün gece’ rubaisini seslendirdi. Twitter hesabından Ömer Hayyam’ın rubailerini paylaşınca gördüğü tepkiler üzerinde 2013 yılında 10 ay hapis cezası alan Fazıl Say, "Şimdiki şairimiz, Ömer Hayyam. Kendisi benim yakınım olur" dedi. 
daff56ea358de63237c73cbd10d1ab58.jpg
 
Say’ın bu sözleri büyük alkış aldı. Konserin ardından ayakta alkışlanan Say, kendisini dinlemeye gelen babası Ahmet Say’ın da doğum gününü kutladı. Etkinliğin ikinci bölümünde ise edebiyatçı yazarlar Orhan Kemal, Orhan Veli ve Oktay Rıfat’ın doğumlarının 100’üncü yılı nedeniyle Ahmet Say, Fikret Otyam ve Işık Öğütçü anılarını anlattı. Say, konserin ardından beldeden ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler