Faturaları devlet ödeyecek!

NAKİL KOORDİNATÖRLERİNE ÜCRETSİZ CEP TELEFONUBeyin ölümü gerçekleşen hastaların organlarının bağışlanması ve bu organların uygun hastalara nakli için özveriyle çalışan organ ve doku nakli koordinatörlerinin cep telefonu giderleri, devlet tarafından karşıl

Faturaları devlet ödeyecek!

NAKİL KOORDİNATÖRLERİNE ÜCRETSİZ CEP TELEFONU

Beyin ölümü gerçekleşen hastaların organlarının bağışlanması ve bu organların uygun hastalara nakli için özveriyle çalışan organ ve doku nakli koordinatörlerinin cep telefonu giderleri, devlet tarafından karşılanacak

Beyin ölümü gerçekleşen hastaların organlarının bağışlanması ve bu organların uygun hastalara nakli için özveriyle çalışan organ ve doku nakli koordinatörlerinin cep telefonu giderleri devlet tarafından karşılanacak.

Sağlık Bakanlığı, organ nakli koordinatörlerine ücretsiz cep telefonu ve hat tahsisi için düzenlemeye gitti.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan tarafından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun onayına sunulan yazıda, Türkiye'deki organ bağışı konusunda yaşanan gelişmelere işaret edildi.

Beyin ölümü bildirimi ve kadavra donör organizasyonunun organ ve doku nakli koordinatörlerince özveriyle yürütüldüğüne işaret eden Şencan, bu görevlilerin organ bağışı, çıkarımı ve dağıtımı esnasında yoğun telefon görüşmesi yaptığını, bu görüşmelerin ise genellikle mesai saatleri dışında gerçekleştiğini anımsattı.

Kişisel telefonlar vasıtasıyla gerçekleştirilen sık ve uzun görüşmelerin, kişilere ekonomik yük getirdiğini belirten Şencan, Başbakanlık genelgesine göre zorunlu hizmetler için bakan onayıyla cep telefonu tahsisi yapılabildiğini kaydetti.

Şencan, bu çerçevede, Bakanlıkça oluşturulan organ ve doku nakli bölge koordinasyon merkezi ve donör kaynağı hastanelerde görevli organ ve doku nakli koordinatörlerine, görev başında kullanılmak üzere cep telefonu ve hat tahsis edilmesi talebinde bulundu.

Müezzinoğlu, bu personelin haberleşme giderinin, söz konusu Başbakanlık genelgesi doğrultusunda belirtildiği şekilde, kurumları tarafından karşılanması talebini uygun görerek onayladı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumundan genel sekreterliklere gönderilen genelgede ise Müezzinoğlu'nun onayı ile Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile buraya bağlı illerde görevli organ ve doku nakli koordinatörlerine cep telefonu ve hat tahsis edilmesi gerektiği bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler