Fatih Akın Boğulmak İstemiyor

Ünlü yönetmen Fatih Akın, ''iyi filmler yapmak, yeni şeyler denemek istediğini, başarıda boğulmak istemediğini'' söyledi.Akın, yaptığı açıklamada, son filminde üzerinde baskı hissettiğini, ''Duvara Karşı'' (Gegen die Wand) filminin gündemde olmasından dol

Fatih Akın Boğulmak İstemiyor

Ünlü yönetmen Fatih Akın, ''iyi filmler yapmak, yeni şeyler denemek istediğini, başarıda boğulmak istemediğini'' söyledi.

Akın, yaptığı açıklamada, son filminde üzerinde baskı hissettiğini, ''Duvara Karşı'' (Gegen die Wand) filminin gündemde olmasından dolayı kendisine ve izleyicilerine bunun bir kez yapılmış bir şey olmadığını ispatlamak istediğini belirterek, ''İyi filmler yapmak, yeni şeyler denemek istiyorum, başarıda boğulmak istemiyorum'' dedi.

''Yaşamın Kıyısında'' (Auf der anderen Seite) filminin Almanya'da Oscar için aday gösterilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Akın, ''Ancak şunu unutmamak lazım. Bu daha adaylığa adaylık'' diye konuştu.

Berlin Film Festivali Berlinale'de ''Altın Ayı'' ödülünü alan ''Duvara Karşı'' filminin Oscar'a aday gösterilecek film olarak görüldüğünü söyleyen Akın, ''Yaşamın Kıyısında'' filminin adaylık için daha doğru bir karar olabileceğini ifade etti.

Cannes Film Festivali'nde ''En İyi Senaryo'' ve ''Ekümenik Jüri Ödülü''nü alan Fatih Akın'ın ''Yaşamın Kıyısında'' filmi, Almanya adına ''En İyi Yabancı Film'' kategorisinde Oscar'a adaylık için gönderilecek.

Film, 27 Eylül'den itibaren Almanya'da sinemalarda gösterime girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler