Facebook ve Twitter’a kapatma kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana 5′inci Sulh Ceza Hakimliği'nin, Hatay ve Adana'da MİT'e ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdiğini

Facebook ve Twitter’a kapatma kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana 5′inci Sulh Ceza Hakimliği'nin, Hatay ve Adana'da MİT'e ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdiğini bildirdi.

MİT TIR'larının Adana'da durdurulmasına ilişkin tutanaklar dün gece internette yayılmıştı.

Twitter ve Facebook'un da dahil olduğu bazı sitelerde söz konusu içeriğin kaldırılıp kaldırılmadığına bakıldığı, ancak Twitter'ın tutanakları yayınlayan hesabı kararttığı belirtildi. Haberde, söz konusu engelleme kararının Twitter için uygulanmayacağına ve söz konusu içerik kaldırılmamışsa engelleme kararı yürürlüğe gireceğine yer verildi.

20 Mart'ta erişim yasağı getirilen Twitter, AYM kararından bir gün sonra, 3 Nisan'da erişime yeniden açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem