Facebook çocuklara kapatılıyor!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sanal ortamda büyük fırtınalar koparan filtre ile ilgili çalışmalarını tamamladı. BTK Başkanı Tayfun Acarer, yeni bir ertelemenin söz konusu olmadığını ve 22 Kasım Salı günü filtre uygulamasının resmen başlaya

Facebook çocuklara kapatılıyor!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sanal ortamda büyük fırtınalar koparan filtre ile ilgili çalışmalarını tamamladı. BTK Başkanı Tayfun Acarer, yeni bir ertelemenin söz konusu olmadığını ve 22 Kasım Salı günü filtre uygulamasının resmen başlayacağını açıkladı. Acarer, aile ve çocuk profiline geçmek isteyenlerin 22 Kasım’dan itibaren hizmet aldıkları internet servis sağlayıcılarına başvurmaları gerektiğini belirterek, “Mevcut uygulamada kalmak isteyenlerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yok” dedi.

“1 GÜNDE 1 MİLYON OLMAZ”

Türkiye’de 12.8 milyon internet abonesi bulunduğunu, 1 günde 1 milyon abonenin uygulamadan yararlanmasının beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Aboneler, memnun kalırsa arkadaşına, eşine dostuna tavsiyede bulunacak. Böylece, güvenli internet de yaygınlaşmış olacak” diye konuştu.

‘AİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’

 İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren de çocuk ve aile paketinde yer alacak internet sitelerinin kriter çalışmalarının devam ettiğinin ve TCK'da suç olan unsurların aile ve çocuk profilinde yer almayacağının altını çizdi. Kriterlerin günün koşullarına uygun olarak sürekli güncelleneceğini vurgulayan Serhat Özeren, "Ancak, belirleyici ve daha etkili olan eğitim ve ailedir. Aileler; çocuklarına internet eğitimi vermeli, birlikte internet başında zaman geçirmeli, çocuklarına internet başında geçireceği zamanla ilgili sınırlama getirmeli" diye konuştu.

‘HABER’ VAR, ‘SOSYAL PAYLAŞIM’ YOK

Çocuk ve Aile Profil Kriterleri Çalışma Kurulu’nun dünkü toplantısında belirlediği kriterlere göre çocuk profilinde Facebook ve diğer paylaşım siteleri yer almayacak. ‘Güvenli internet’te alışveriş, müzik, oyun, eğlence, haber, e-posta siteleri yer alacak. Kumar oynanması için yer sağlayan, fuhuş, müstehcenlik, şiddet vahşet görüntüleri, kan ve şiddet içeren dövüş sporları gibi site türleri bulunmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler