Evlilik Yıldönümünde 1.Tur

Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, türbanı nedeniyle tartışmaların odak noktasında yer alan eşi Hayrünnisa Gül ile 20 Ağustos'ta 27. evlilik yıldönümünü kutlayacak. Aynı gün cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylaması da yapılacak. 3 çocuğ

Evlilik Yıldönümünde 1.Tur

Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, türbanı nedeniyle tartışmaların odak noktasında yer alan eşi Hayrünnisa Gül ile 20 Ağustos'ta 27. evlilik yıldönümünü kutlayacak. Aynı gün cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylaması da yapılacak.

3 çocuğu olan Gül çifti, 20 Ağustos 1980 tarihinde evlendi. 1965 İstanbul doğumlu olan Hayrünnisa Hanım, Abdullah Gül ile evlendiğinde 15 yaşındaydı. 1950 doğumlu olan Abdullah Gül, Hayrünnisa Hanım ile evlendiğinde 30 yaşında bulunuyordu.


Hayrünisa Hanım'ı, Gül'ün annesi Adeviye Gül, Kayseri'deki bir sünnet düğününde görerek beğendi.


Evlenmeden önce Özyurt soyadını taşıyan Hayrünnisa Gül, Çemberlitaş Lisesi'nde okurken evlenmeye karar verince, okulu bıraktı ve liseyi daha sonra dışarıdan bitirdi.

Hayrünnisa Gül, Ankara Üniversitesi Arap Dili Ve Edebiyatı Bölümü'nün kapısına eşiyle birlikte gidip türbanı nedeniyle içeri alınmadığını notere tespit ettirerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu.

Gül çiftinin evlenme defterindeki kayıtları için verdikleri fotoğrafta, Hayrünnisa Gül'ün başı kapalı görüntüsü yer alıyor. Öte yandan, 18 Ağustos 1965 doğumlu olan Hayrünnisa Gül, bugün 42. yaş gününü kutlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem