Evlilik kredisi nedir? Evlilik kredisi başvuruları ne zaman, şartları neler, kimler faydalanabilir?

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi için başvuru tarihi belli oldu. Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler, kimler faydalanabilir? sorularının cevapları haberimizde.

Evlilik kredisi nedir? Evlilik kredisi başvuruları ne zaman, şartları neler, kimler faydalanabilir?

Türkiye'de yeni evlenecek çiftlere yönelik mali destek sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dikkat çekici bir adım atıldı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik hazırlığı içinde olan genç çiftlere yönelik olarak sunulan 150 bin TL tutarındaki faizsiz evlilik kredisi ile ilgili detayları paylaştı. Evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 Perşembe günü itibarıyla başlayacak.

Kredi, 48 aylık vade ile ve ilk 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere tasarlanmıştır. Bu sayede genç çiftlere maddi bir nefes aldıracak olan programın, başvuru süreci ve detayları merak konusu oldu. Bakan Göktaş'a göre, başvurular "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden yapılacak, ve süreçle ilgili gerekli tüm bilgiler adaylara bu platform aracılığıyla sunulacak.

Faizsiz evlilik kredisinden yararlanacak kesim ise özellikle deprem bölgesindeki gençler olacak. Programın ilerleyen dönemlerde Türkiye genelindeki tüm gençlere açılması planlanıyor. Ayrıca, krediden faydalanmak isteyenlerin, Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ile danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekmekte.

Bu destekle birlikte, genç çiftlerin hayatlarını birleştirirken ekonomik zorluklarla başa çıkabilmeleri ve daha sağlam temeller üzerinde bir gelecek kurabilmeleri hedefleniyor. Böylece, evlilik kredisi programı, yeni evli çiftlere hem maddi destek sağlayacak hem de evliliklerinin ilk yıllarında karşılaşabilecekleri zorluklara karşı bir güvence sunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler