Evlatları kaçırılan ailelerden tepki

HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileler CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösterdi.

Evlatları kaçırılan ailelerden tepki

HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileler kendilerini ziyaret eden bir CHP'linin olmadığını söylerek CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösterdi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Evlatları için bekleyişini sürdüren anne ve babalar, il binasının önünde kurulan çadırda açıklamalarda bulundu.

"BUNLAR PKK'YI TEMSİL EDİYOR"

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan bir baba yaptığı açıklamada, "HDP Kürtleri temsil etmiş olsaydı gelirlerdi. Bunlar PKK’yı temsil ediyorlar. 158 gündür buradayız 158 yıl geçse de buradan gitmiyoruz bir yere." dedi.

"BİZLERLE ALAY EDİYORLAR ALAY"

CHP'lilerin kendilerini ziyaret etmediğini söyleyen bir baba ise, "Bizlerle alay ediyorlar alay. Sezgin Tanrıkulu ne diyor? Yemek vermişler ne yemeği, gelsin ben ona daha fazlasını vereyim. Benim evim yıkılmış. Ben burdan tüm partililere sesleniyorum, bizim çocuklarımızı getirsinler." ifadelerini kullandı.

HDP ÖNÜNDEKİ EYLEMDE 158'İNCİ GÜN

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aile sayısı, 158'inci günde, kızı Aysel Turan (22) için oturma eylemine katılan Hamri Turan ile 83 oldu.

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Hacire Akar'ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye ile Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran ve Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan'ın terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasıyla oturma eylemi yapan ailelerden 5'i, evlatlarına kavuştu. Hatice Ceylan ve  Halime Kadran ile Hüsniye- Hüseyin Kaya ve Necla-Metin Açan çiftleri diğer ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor. Aileler, oturma eylemini 158'inci günde de sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem