Evde yılbaşı için 5 harika öneri

Yeni yılı evde aileniz ve dostlarınızla geçirmeye karar verdiyseniz, sizi eğlendirecek tavsiyelerimize bir göz atmaya ne dersiniz?İşte yılbaşını evde karşılayacaklar için en güzel program önerileri…Hediye çekilişiEvde yeni yıla girerken sevdiklerinize küç

Evde yılbaşı için 5 harika öneri

Yeni yılı evde aileniz ve dostlarınızla geçirmeye karar verdiyseniz, sizi eğlendirecek tavsiyelerimize bir göz atmaya ne dersiniz?

İşte yılbaşını evde karşılayacaklar için en güzel program önerileri…

Hediye çekilişi

Evde yeni yıla girerken sevdiklerinize küçük hediyeler alarak ortamı keyiflendirmeniz mümkün. Eve gelen misafirler hediye almak zorunda. Her hediyeye bir numara veriliyor. Yapılan çekilişle hangi numara çıkarsa, o hediye sizin oluyor. Ya da kalıcı olması için herkes birbirine kart hazırlayıp hatıra olarak verebilir.

Klasik tombala

“Yılbaşı eğlencesi,” denilince ilk akla gelen oyun tabii ki tombala. Oyun, İtalya’nın güneyindeki şehirlerde eldeki kazancı yükselterek hayır yapmak ya da gelir elde etme amaçlı olarak çıkmış. Sonra bir yılbaşı eğlencesi olmuş ve ne olursa olsun tüm dünyada hâlâ popülerliğini koruyor. Özellikle çocukların sevdiği tombala, 7’den 70’e tüm aile bireylerinin katılımıyla daha da keyifli hale geliyor. Torbadan numaralı taşlar çekilerek üzerinde numara yazılı kartlarla oynanan bu şans oyununda, karttaki bütün numaraları kapatan “tombala” diyor ve büyük ödülü kazanıyor.

Karaoke

Japonya’dan tüm dünyaya yayılan bir eğlence türü olan karaoke, yılbaşı gecesi mikrofonu eline alıp, arkadaşlarıyla eğlenmek isteyenler için ideal bir seçenek. Bir DVD ya da VCD oynatıcınız varsa, bir karaoke seti almanız yeterli. Gelişmiş bir çeşit karaoke oyunu olan Singstar’da Kenan Doğulu’dan Mustafa Sandal’a, Tarkan, Sezen Aksu ve İbrahim Tatlıses’e kadar birçok Türk sanatçının şarkıları yer alıyor.

Sessiz sinema

Evde kalabalık bir grup varsa oynanabilecek en keyifli oyunlardan biri de sessiz sinema… Biraz sinema bilgisi olan herkesin rahatlıkla oynayabileceği bu aktivitede içinizde gizli kalmış oyunculuk yeteneğiniz de ortaya çıkabiliyor. Evdeki grup eşit sayılarla ikiye bölünüyor ve karşı tarafın söylediği filmi hiç konuşmadan hareketlerle kendi ekibinize anlatmanız gerekiyor. Özel isimler içeren filmler söylenemezken, bu yıl bizi çok etkileyen Dedemin İnsanları, Nar, Son gibi filmleri anlatmayı deneyebilirsiniz.

DVD izlemek

Yeni yıla evde girip de televizyondan uzak durmak mümkün değil. Ancak TV kanalların klasik yılbaşı programlarını izlemek yerine eğlenceli birkaç DVD alıp, dostlarınızla izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem