Eşzamanlı operasyona 39 gözaltı

İstanbul'da Mali polis, Atatürk Havalimanı'ndan kaçak yollarla yurda sigara, cep telefonu, gözlük, kalem kamera ve benzeri emtiya eşyaları sokan 7'si kamu görevlisi 39 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Çete üyeleri arasında bir ilköğretim okulu öğret

Eşzamanlı operasyona 39 gözaltı

İstanbul'da Mali polis, Atatürk Havalimanı'ndan kaçak yollarla yurda sigara, cep telefonu, gözlük, kalem kamera ve benzeri emtiya eşyaları sokan 7'si kamu görevlisi 39 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Çete üyeleri arasında bir ilköğretim okulu öğretmeni de yer alıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yurtdışından kaçak mal getirilerek piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine 5 Mart 2009 günü projeli çalışma başlattı.

8 ay süren fizik ve teknik takibin ardından 17 Kasım 2009 günü İstanbul'da 18 ilçede tespit edilen 45 ev, 23 işyeri olmak üzere 68 adres ve Trabzon, Artvin ve Şırnak illerinde 3 adrese operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak yapılan operasyonda aralarında 7 kamu görevlisi ve 5 kadının da bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.

Baskınlar sırasında yapılan aramalarda ise içinde kameralı ve telefonlu saat, gözlük, cep telefonu, sigara, faks ile ilaç çeşitlerinden oluşan 12 milyon TL değerinde 265 bin 258 malzeme ele geçirildi.

Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların arasında havalimanı gümrüğünde görevli gümrük amiri Ü.T.'nin yanısıra F.U., Y.G., H.T., M.H., Ö.T. isimli 5 gümrük memuru ve ilköğretim öğretmeni S.Y. de bulunuyor. S.Y. isimli öğretmenin çete içinde bin dolar karşılığında kurye olarak çalıştığı öğrenildi. Sorgusunda suçunu itiraf ettiği kaydedilen öğretmen S.Y.'nin tatil günlerinde ve "Hastayım" bahanesiyle rapor alıp Hong Kong ve Çin'e gidip alışveriş yaptığı belirtildi. S.Y.'nin öğretmen olduğu için polis noktasından rahatlıkla geçtiği öne sürüldü.

Yapılan sorgulamada, liderliğini E.B. ve M.A.'nın yaptığı ileri sürülen çetenin çalışma şekli de ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre çete iki şekilde çalışıyordu. Çete içinde sabıkası olmayan kişiler alışverişten sonra çantalarıyla polis noktasından direkt geçiyordu. Polis tarafından tanınan ve benzeri suçlardan kaydı olanlar ise çantalarını gümrükte bırakıyordu. Çetenin üyesi gümrük görevlileri de çantaları bir fırsatını bulduğunda yurda sokuyordu.

Olayla ilgileri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 39 zanlı Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler