Eski adalet bakanı gözaltında

Ankara merkezli olmak üzere İstanbul'da 15 adreste Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapıldığı belirtildi. Operasyonun, Ergenekon'da yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyette bulundukları tespit edilen kişilere yapıldığı öğrenildi.ESKİ ADALET

Eski adalet bakanı gözaltında

Ankara merkezli olmak üzere İstanbul'da 15 adreste Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapıldığı belirtildi. Operasyonun, Ergenekon'da yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyette bulundukları tespit edilen kişilere yapıldığı öğrenildi.

ESKİ ADALET BAKANI GÖZALTINDA

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında evinde arama yapılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay gözaltına alındı. Evinde ve bürosunda arama yapılan avukat Tülay Bekar'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in avukatlık bürosunda arama yapılıyor.

Cengiz'in Sıhhıye'deki bürosunda Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yaklaşık bir saat önce arama başlatıldı. İşçi Partili bir grup, büronun önünde slogan atarak bekliyor.

İşçi Partisi yetkilileri, arama yapacak ekiplerin önce parti genel merkezine geldiklerini, burada avukat Mehmet Cengiz'e ait özel odanın bulunmadığına dair tutanak tuttuktan sonra ekiplerin partiden ayrıldığını ifade etti. Daha sonra ekiplerin Cengiz'in avukatlık bürosuna geçerek, burada arama başlattıkları belirtildi.

Bu arada, Antalya'nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, sağlık raporu alınması için Antalya Adliyesine getirildi. Kelepçesiz olarak adliyeye getirilen ve Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen Cengiz, çıkışta gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair soruları üzerine, ''Ergenekon'dan gözaltına alındım'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem