Erzurum'da vücut çalımı

HSYK'nın 'özel yetkileri alma' kararı, Erzurum'a ancak 20 saatte ulaşabildi. Savcı Osman Şanal da, bu sürede Başsavcı İlhan Cihaner'le ilgili dosyayı yargıya özel iletişim sistemiyle (UYAP) İstanbul'a aktardı. TURAN ÇOLAKKADI TESLİM ALDI Soruşturma dosyas
Erzurum'da vücut çalımı
HSYK'nın 'özel yetkileri alma' kararı, Erzurum'a ancak 20 saatte ulaşabildi. Savcı Osman Şanal da, bu sürede Başsavcı İlhan Cihaner'le ilgili dosyayı yargıya özel iletişim sistemiyle (UYAP) İstanbul'a aktardı.

TURAN ÇOLAKKADI TESLİM ALDI

Soruşturma dosyası ile el konulan CD ve tüm belgeler, ayrıca polis nezaretinde Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'ya teslim edildi.

Şanal, yetkisi alınınca dosyayı, Ergenekon savcılarına göndermiş

Erzurum Savcısı Osman Şanal'ın Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yetkisinin alındığı dakikalarda tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili soruşturma dosyasının Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ortaya çıktı

YETKİSİ alınan Savcı Osman Şanal, Başsavcı İlhan Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk hakkında yürüttüğü soruşturma dosyasını 'yetkisizlik' kararı ve Ergenekon bağlantısı iddiasını gerekçe göstererek İstanbul Adliyesi'ne göndermiş. HSYK'nın Başsavcı Cihaner'in tutuklanmasının ardından özel yetkileri iptali ile ilgili süreç şöyle gelişti:

YETKİ EMRİ 20 SAAT SONRA

İptal kararı, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından anında işleme konulmadı. Yetkilerinin alındığını son dakika haberlerinden öğrenen Şanal ve diğer savcılar, kararın tebliğ edilmesini bekledi. Bakanlık tebliği ancak 20 saat sonra Erzurum'a gönderdi. İddiaya göre Savcı Osman Şanal, bu süre içinde, sadece hakim ve savcıların kullandığı, bütün adli işlemlerin yapılabildiği UYAP üzerinden dosyayı İstanbul'daki özel yetkili cumhuriyet savcılığına gönderdi. İçinde dosya çıktıları ve delillerin olduğu kutu da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde polis nezaretinde Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'ya teslim edildi.

ŞANAL: YETKİSİZİM

Osman Şanal, yetkisizlik kararına, “Erzurum'da yürütülen soruşturmanın Ergenekon soruşturması ile irtibatı” gerekçe olarak gösterdi. Gerekçede; Başsavcı İlhan Cihaner'in Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasını taşıdığı iddia edilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da uygulamaya konulduğu iddia edilerek, soruşturmanın halen İstanbul'da Ergenekon savcılarınca yürütüldüğü anlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir